Григорије: Скупили смо 200.000 за наталитет

Епископ захумско-херцеговачки и приморски Григорије рекао је данас да је у добротворну фоднацију "Свети Вукашин" за помоћ мајкама Херцеговине које рађају треће и свако наредно дјете већ уплаћено више од 200 000 КМ. Он је истакао да је Фонд формиран како би се поправио наталитет у Херцеговини коју напуштају многи млади људи, а има доста […]

петак, август 19, 2011 / 18:30

Епископ захумско-херцеговачки и приморски Григорије рекао је данас да је у добротворну фоднацију "Свети Вукашин" за помоћ мајкама Херцеговине које рађају треће и свако наредно дјете већ уплаћено више од 200 000 КМ.

Он је истакао да је Фонд формиран како би се поправио наталитет у Херцеговини коју напуштају многи млади људи, а има доста и младих који не заснивају породице.

"Видјели смо песимизам који се рађа кад човјек не види будућност, а нема бољег погледа у будућност од погледа у дјецу" истакао је владика Григорије.

Фонд ће, поред помоћи мајкама Херцеговине које рађају треће и свако наредно дијете, издвајати новац и за помоћ брачним паровима који немају дјецу.

На Црквини изнад Требиња вечерас бити озваничен рад фондације "Свети Вукашин", а епископ захумско-херцеговачки и приморски је рекао да су већ заказане су добротворне вечере у Америци, Канади, Аустралији на којима ће се прикупљати новац за ову фондацију.Оставите одговор