Говедарица: Жељка сакрива своје усташтво, ћутећи о њему

Из изборног штаба Вукоте Говедарица, кандидата за предсједника Српске испред СЗП, стигла је изјава која небираним ријечима узвраћа кандидату СНСД-ДНС-СП, за приче о његовом дезертерству и непроливању крви.

субота, септембар 15, 2018 / 20:41

Надао сам се да ће ова кампања проћи у фер и коректном тону, да супротна страна, онај двојац без кормилара, неће утонути у блато и лажи, да се неће, ако ништа друго, уплитати у ствари о којима ништа не знају и о којима треба да ћуте као заливени.

Међутим, неколико стотина метара од мјеста са ког је усташа фра Мирослав Мајсторовић, фра сотона, кренуо у свој убилачки поход на српску нејач, Жељка Цвијановић је осула паљбу по мени, помињући Отаџбински рат. Зар она, чији је дјед Пејо Марић био усташки сатник који је сатирао и палио српска села око Дервенте, а ујак борац Хрватског вијећа одбране, да помиње Отаџбински рат?! Ако ишта зна о Возући и коридору, као што се хвали, вјероватно зна из прича које јој је ујак причао. А ако је Херцеговка, сигурно није из источне, него западне Херцеговине, или Херцег-Босне, како је њени зову.

Зар она, која све ове чињенице није нашла за сходно да демантује, хоће да буде предсједник Републике Српске?! Зар једна усташка унука може да води српски народ? И зар може било коме да прича о српству и части?

Да се разумијемо, није проблем њено хрватско, већ њено усташко поријекло. Велика је разлика између то двоје. Она хоће да сакрије своје усташтво ћутећи о њему, као што се ућутала и око оног снимка када признаје да су она и њен СНСД парама купили два папка, како она назива ту двојицу посланика.

И све то нисам мислио да ћу поменути, јер то народ већ зна и јер не желим да се спустим у блато од којег је изграђена читава кампања Жељке Цвијановић, зато што ништа друго и нема да понуди. Али, не желим, нити могу да останем тих када се то блато баца на мој и образ мог народа.

Лично, мислио сам и још увијек мислим да је у овим изборима важније нешто друго: Жељка Цвијановић не може да буде предсједник Републике Српске јер није способна да то буде! Она је политичка сјенка, политички бот и овакви напади на противкандидата којег се плаши, свјесна да побиједити не може, то само потврђују. На жалост по њу, њима се само укопава дубље у то своје блато.96 КОМЕНТАРА

  1. Ха ха ха! Орозу.ба не сметају гени камени. Он би и Павелића вратио прије него СДС, који му остави трајне посљедице у фуруни. Али сад су он и ТомоК саборци.

  2. Фурунџија,

   због Мехтића Томо Ковач доби оптужницу за геноцид. Видим да ти је због тога драго.

   Неки дан си написаоо да је у Бањој Луци било ратних злочина само зато да би оправдао Мехтића и Радовановића који то импутирају Стевандићу.

   Сви са Фронтала се сјећају борбеног фурунџије када је у преписци са неким туретом из Приједора тврдио да тамо није билоратних злочина.

   Треба бити жесток идиот па негирати да је тога у Приједору било и још већи идиот па тврдити да је у твом родном граду тога било, иако није.

   Шта ћеш? Фурунџија је то, пичколики лажов, педер и покварењак.

  3. Фурунџија вам је отац, брат и син.
   Није педофил у мантији са мном раме уз раме но с Додиком и друговима.
   Личне увреде на рачун неистомишљеника су одраз немања аргумената. Ниједна увреда не демантује чињеницу да је дјед био усташа, а блиски сродници ратовали против Српске. Ни она сама није рекла да није тако, већ само да су јој ти рођаци усташе далеко одавде, дa су покојни, и да се ујак не зове Иво.

  4. Мислим да је Ковач добио оптужницу зато што се замјерио вама, баш као и Шпирић санкције. Добро знамо да је ороз.ба нато агент.

   Лаж је да сам негирао злочине у Приједору. Негирао сам геноцид и износио истине о рату, о томе да нису одговарали они који су напуцали Муслимане на Србе, жртве геноцида из оног рата.

   У Б.Луци је било ратних злочина, јер су застрашивани и протјеривани несрби, али се исто дешавало са Србима у свим општинама под мх влашћу.

   Но кад смо већ код злочина под Козаром, не појави се синоћ Жељка на скупу у Подградцима. Народ је тамо много страдао од усташа.

 1. Полако све излази на видјело. ‘рвати (волим бити прецизан па рећи усташе) су нам годинама кројили судбину па и изгласали Додика за предсједника. Бисерка је за мало изгубила прошле изборе а ове је изгубила ево већ сада.

 2. Бираче нећете придобити бољим програмом, квалитетнијим кандидатима, него тако што ћете више оцрнити противнички блок и ископати гријехе и „гријехе“ противничких кандидата.
  И то је тако, тако ће се водити и ова и свака будућа кампања. И очекивати је разна подметања, прљаве манипулације са обје стране, па ко више оцрни противника. Поштено.

  Ипак, у тој прљавој кампањи, Вукота је претјерао. Гдје се то, и на који начин манифестовало Жељкино усташтво. Еј, усташтво. Молио бих било коју изјаву (ако постоји) из које би се могло то наслутити. Било коју.

  Ако јој је један дјед заиста био усташа (значи ако), унуци/унуке не могу и не смију испаштати због гријеха дједова. У неким системима, у прошлим временима унуци/унуке јесу испаштали због гријеха предака (па чак и ако потичете из рецимо „четничког“ краја), били обиљежени, но то је крајње изопачено поимање ствари и неминовно води негативној селекцији која је погубна за свако друштво.

  Исто важи и за ујака ако (значи опет ако) је био на противнилкој страни у овој нашој задњој трагедији. Многим ваљаним Србима у Српској су ближи сродници били на противничкој страни, не могу они бити одговорни за поступке тих рођака, и својим дјелима ће свако показати и доказати приврженост овој нашој Српској и свом роду.

  Овдје Жељка није битна, исто ћу написати и ако сутра неко крене другу страну етикетирати (а приписивати неком усташтво је тешка оптужба) због гријеха неких дједова.
  Вукота је претјерао.

  1. Значи, не сметају ти гени камени на челу Српске? Јако си ме разочарао овим коментаром, брате ћелави.

  2. Нисам ти брат, а нисам ни ћелав. С неким си ме побркао.
   Наравно да нису важна крвна зрнца, и свако има прилику, без обзира какав му генетски код и колико има којих крвних зрнаца, дјелима доказати приврженост Српској и роду нашем.

   Узгред Дражене, ја те никако нисам могао разочарати (добро то си написао онако реда ради), читао си моје постове.

   Међутим, чуди ме, али заиста ме чуди да те Вукота оваквим мизерним нападом (а изгледа да и лаже) није разочарао.
   Разумијемо и да због неке лојалности политичкој опцији којој нагињеш (и да те не би под*ебавали други коментатори како си се ресетовао) не смијеш то написати, но уважавајући твој интелект, оваква Вукотина мизерија морала те разочарати.

 3. На овакве вијести човјек се може само добро зезати, јер зезаш два крака исте комунистичко-усташке хоботнице која на смјену уништава српски народ до потпуног нестанка.

  Неке си и ти проговорио да се види да ниси беживотна мумија ко Радојичић.
  Е сад што је примитивац што рече Симо, кандидује га за Председника Републике Српске.
  Мехтића за савјетника и биће од њега нешто, Република и није битна после сваког мандата од 4 године све је мање има баш као и Срба.

 4. Koga maca omaci, miševe lovi. Svi se mi ponosimo svojim djedovima i ostalim precima. Svi nastojimo da idemo njihovm stopama. Zašto bi Željka bila izuzetak? Naravno , da nije. I ona tabana stopama svojih predaka, uništava Srbe , a, mora da priznamo , ide joj to od ruke. Čini mi se da je u Plehanu onaj ustaški spomenik, ispravite me ako griješim. Usred RS, ogromni spomenik u obliku U, sa šahovnicama.
  Moji svi redom, djedovi stričevi, ujaci, roditelji bili partizani, sve sami spomeničari 1941, ujak narodni heroj. Svi ginuli i borili se, a sada ustaška unuka treba da bude predsjednik njihovim pokolenjima, da nastavi tamo gdje njene ustaše stadoše. O, jbt, Srbine , i treba da te nema , nisi ni zaslužio.

  1. Jesu, ne poričem.
   Nasukao ih ovakav kakvi su sada nasukali Srpsku. Onaj je bio za koplje bolji. Napravio je jedan G Otok, napolju su gradilo, školovalo, pjevalo, ženilo i udavalo, rađalo…Ovaj napravi od cijele Srpske GO, sve Srbe osudi na smrt ubijanjem neimaštinom, nepismenošću, razvlaćenjem pameti … Nasreću, hiljade pobjegoše i spas nađoše kod Švabe. Moja Kozara bježala od Švabe u zbjegove, sada bježe njemu.

   Ustašijada, jbt..Zar je to moguće.

  2. За вријеме Хрвата Броза тајкав споменик у Дервенти је био немогућ, али за вријеме „Србенде“ Додика је 2009. подигнут. И нико га не руши.

  1. @ороз.ба
   Он побјегао у Србију, а ви са Николићем Сребровом у Алијином ратном крилу се нинали.

 5. Pravda za Davida, pravda za sve.
  Gluposti govore kako bi napravili paravan od magle s kojim bi sakrili kriminal, ubistva, zadrugarenje, zmajevanje, rat u miru protiv svoje zemlje…
  Klošarac skidao crijepove sa crkava, Gdje bijahu svi , pogotovo sa oni sa crne liste?

  Pravda za Davida, pravda za sve !
  Bio sam ja u ratu, kamo sreće da nisam… Za koga? ZaDomSpremni, izgleda , nažalost.

 6. Па кад је у питању текст на антисрпском порталу РТВ БН (да ме неко не би прозвао, није спорно што фаворизују једну политичку опцију, нису јавни сервис и имају то апсолутно право, међутим концепт тог портала је антисрпски) од овог Јебојше (https://www.rtvbn.com/3834888/kako-je-dodik-kao-alijin-delegat-u-ratu-stvarao-fbih) њима и није нешто вјеровати, хоће слагат.

  Е сад, та се прича онако стидљиво провлачи. Постоји ли и један доказ да је Додик учествовао (а ето може неко и да га пита директно, јеси или ниси) у раду било које сједнице парламента фед.БиХ? Може неко његово име ставити на тој фамозној листи, у рату бјеше разних спискова, но то, ако није учествовао у раду тог парламента непријатељске стране, ништа не значи.

  Други у овом тексту протурени податак је озбиљнији. То да је по Италији шуровао са непријатељском страном. У овом тексту Јебојша каже да то бјеше 1994-е, раније смо прочитали да су ти састанци били наводно у мају 1995-е.
  Ја не знам истину, ако јесте било тог домунђивања са непријатељем у рату, то се може (осим наравно ако је било уз знање нашег тадашњег врховног комананта, првог предсједника Српске) оквалификовати актом велеиздаје.
  Но понављам, истину не знам, чуди ме и да други политички блок то није користио ни раније ни сада у изборној кампањи, овог новинара мало ко озбиљно доживљава.

  Како год, разумијем да се кампања своди на то да се оцрни противнички блок, међутим није лоше баратати провјеренијим подацима.

 7. Симо, ако је тачно да је Вукота 1976 год. онда је годину дана старији од мене.
  Како је он дезертер ако ја уопште нисам хтјео да служим војску док није укинута у Брчком 2000 сасвим нормално по свим законима сам се школовао и уредно носио потврде у Министарство одбране.
  Вукоту је једино могао закачити позив за мобилизацију ако је био студент кад је Република Српска прогласила ратно стање.
  Ако има СНСД тај доказ нека га покаже.

  Какве везе има Вукота са бомбардовањем Југославије?
  Ако је био студент из Републике Српске онда ништа али ако је у то доба био њихов држављанин онда је дезертер.

  Било би занимљиво да неко стварно понуди одговор на ова питања.

  1. vukota je 76. godiste srednju skolu zavrsio 94. i pocetkom jula dobio poziv da sluzi vojni rok u kalinovniku, odmah je pobjegao u Srbiju, igrao fudbal u Backom Jarku, dobio drzavljanstvo a ka je tamo dobio poziv 99. nagulio nazad. patriota nema sta jos da napomenem da je kupio DIF u novom sadu i sad taj zekan treba da bude neko, zalosno

  2. Dado, ako je tako onda ste najebali. Dezerter sa kompleksom.
   Lakše će biti nama srbima iz FBIH sa Šefikom Džaferovićem zahvaljujući SDS-u i Mladenu Bosiću koji ga je dugo i vjerno služio.

 8. Млађане,

  не оптужујем ја Вукоту због тога што није био у рату. Далеко било.

  Ја сам алергичан на лагање. Не може тврдити да је за рат био премлад кад није. Он хоће да нас убиједи да би ишао на ратиште да је био пунољетан, умјесто да каже истину.

  Што се тиче Вукотиног бјежања од бомбардовања 1999.године, то сам напоменуо само да поткријепим своју тврдњу да Вукота уопште није ратоборан тип и да се гнуша рата и да није случајно што је избјегао и овај рат у БиХ.

  Мени је криво само што то отворено не призна.

  Скоро сам га критиковао због Поплашена. Не можеш команданта студентске јединице глорификовати и доводити на конвенције странке, а сам ниси хтио у његову јединицу.

  Што се тиче овог напада на Цвијановићеву, ја његов примитивизам видим у сљедеће двије стрвари.

  Прва ствар је да је Цвијановићева већ 6 година премијерка што је можда и јача функција него Предсједник РС, а они се баш сад сјетили да јој је дјед био усташа. Шта су чекали до сада?

  Имамо овдје на Фронталу једног Бадалина Талу који јаше на томе, а неће да објасни како се догодило да су двојица посланика из његове странке (Шукало и Ђорђић) гласали да усташка унука буде премијерка. Биће да то до сада нису знали.

  Вукотин примитивизам се огледа у томе што ми не бирамо између Вукоте и Пеје Марића, него између Вукоте и Жељке. Он мора наћи ману у њој, а не у једном од њених дједова.

  Колико је мени познато Жељка ни једног тренутка није уплитала породицу свог противкандидата у камапању, а сјетимо се да је опозиција чак покушала да њеног сина упетља у убиство Давида Драгичевића.

  Вукотин проблем и проблем опозиције је што за 6 година премијерског стажа нису у стању пронаћи ни једну аферу која је лично везана за њу, без упетљавања породице, што ипак говори да је премијерка добро обављала тај посао.

  Такође, провидно је да дан послије Стамнивуковићеве провокације у Челинцу, опозиција долази на Трг Крајине у бијелим кошуљама, а само сат времена послије тога Давор Драгичевић на Фејс ТВ оптужује Лукача да је кољач.

  Нисам чуо реакцију од Бореновића и Говедарице, али је очекујем од Соње Караџић.

  Наиме, ономад је Соња због испиричаног вица на рачун њеног оца опоменула Мехтића,а данас имамо ситуацију да се Караџићеви потчињени, уз сагласност СДС-а, оптужују за клање и играње главомета .

  Када му сутра на суђењу прикаче ова “клања“ онда ће стати дрека како нам се чини неправда, а кад тужиоци и судије кажу, па господине Караџићу, ваша странка у којој је и ваша кћерка стоји иза људи који то пишу (Радовановић и Васковић) и изјављују (Драгичевић), онда ће се опет измишљати некакве усташе.

  Још да опоменем да сам ја у најновијим иступањима Давора Драгичевића чуо најаву самоубиства. Можда ми се чини, можда гријешим, али није на одмет да се мало проанализирају његове ријечи.

  Човјека су одавно убацили у машину и не би ме чудило када би га и жртвовали за своје политичке поене.

 9. Када Додик без икаквих материјалних доказа, напримјер, безочно лаже како је отац Бакира Изетбеговића био припадник СС Ханџар дивизије, како би и тиме денунцирао Сина У Бошњака, то је оправдано и нико од Срба ту „саморазумљиву и свима тако очиту истину“ не спори јер то тврди Заштитник Српске, Српства, Србије, Српске православне цркве и Српца (а шта је друго Алија и могао бити, реторички се пита свака медиокритетска критика српског националистичког ума, до усташа и есесовац?), али када исти тај СНСД-ов ратнопрофитерски изум и нападачки инструменАт употријеби Вукота против њих, е онда је то недопустиво, срамно и примитивно, то је напад на породицу, то је ниско и нечасно. У ПМ. Етичка начела су давно угасила свјетло на политичкој и медијској естради РС-а. Не знам одакле сад и чему толико тобожњег чуђења и глуматања…

  1. Османе,

   није лијепо што је Додик Алију прогласио ханџарлијом, али није лијепо ни то што Бакир лаже да је био партизан.

 10. Први сусрет са поменутом је био док је намицатељица радила као преводитељица за „људе у бијелом“. Тада сам је ухватио у лажи и то ми је било довољно да је сврстам у шљам , без обзира на поријекло. Јадница јадна , била је зачуђена тиме што један „Србо-Ћетник“ зна енглески језик. Онај у „бијелом“ се чак мање од ње чудио. Дакле , лагање као и скривање чињеница јој одавно није страно и нема ту ништа чудно. Оно што чуди је масовно скривање сличних којих су пуне институције. Има их и у медијима , у општинским администрацијама у судовима , итд..

 11. Свих тих ратних година нико није процесуиран и осуђен за дезертерство (нисам правник, не знам да ли је и било основе), и та квалификација (дезертер) је постала појам из дискурса код вредновања моралних квалитета и односи се на оне коју су разгулили и склонили гузицу док су други ратовали.
  Они који су склонили гузицу, разгулили, то некад са поносом истичу, како су ето они посвећени миру, пацифисти, на нас који смо ратовали са презиром гледају па је неки Миле Марчета поручио „будале су ратовале“, има међу данашњим политичарима таквих који су слали сличне „дубокоумне“ поруке.

  Тих година тинејџери по завршеној средњој школи добијали би позив и упућивани у јединице ВРС, обично са 19 година, или 18, зависно када би школу завршили.
  Прошли кандидат СДС-а Огњен Тадић је нешто старији од Вукоте, и служио је тих година у ратном стању војни рок (мислим да је служио у пуку везе лоцираном у Црној Ријеци), и његова (Огијева) ратна прича је без мрље. У дуелу са тадашњим противкандидатом (Додиком) дозволио је да га овај издомнира (мантром „е ја сам био посланик у ратном сазиву скупштине Српске, добио сам и орден, а ти обични војничић“), и Огија су лоше, јако лоше припремили за тај дуел, није оставио бољи утисак тамо гдје је имао са чим се тући.

  Ако је истина ово што каже Дадо (а нема разлога да не вјерујемо), да је Вукота завршио средњу 1994-е, и јула добио позив у јединицу ВРС који је, за разлику од Огија, ескивирао, онда је то то.
  Можеш ти то правдати овако или онако, но то је то, добио је позив, и ескивирао. Данас то јесте све пожељније поимање ствари, чим поручите како не бендате Српску или институције Српске (попут оног што хистерише на Тргу Крајине) и да ћете СИПА-у радо примити, добићете медијску подршку, примиће вас и амбасадорка САД, можда СзП и јесте зато таквог кандидата „неукаљаног“ ратном прошлошћу изабрао, рачунајући на подршку са неких адреса, њихов избор, како изабрали, тако ће им и бити.

 12. Koliko smo različiti pod ovom našom kapom nebeskom, koliko imamo različite poglede na stvari, ljude i zbivanja oko nas, i šire, zavisno od ugla i mjesta gledanja, o upućenosti i neupućenosti, od intelekta i neintelekta…

  BN tv, radio i portal su za mene i mnoge koje znam, mediji kojima vjerujem zbog objektivnosti, što su nacionalno, dakle, srpski obojeni, humani, okrenuti prema borbi za nepravdu, lažima i prevarama režima rasvjetljavajući skrivene afere okupatora koji je zajašio na leđa narodu od kojega bezobraznodobro živi. Stoga, odajem BN tv duboku zahvalnost i poštovanje za hrabrost , što je u ovom odsudnom vremenu na slobodarskom putu sa svojim narodom.
  Iako forsira jednu političku opciju, ima pravo jer je to privatni medij kojeg građani ne finansiraju.

  Javni servis , iako bi trebao ga bude medij svih građana koji ga finansiraju, bez obzira na bilokakvu različitost i pripadnost , forsira samo jednu političku opciju, režimskookupatorsku, antihumanu, anisrpsku. Zbog toga ga ne gledam i kada su , recimo filmovi, sport, muziččka zbivanja na programu. I, sama pomisao na takav, gebelsovski javni servis zemlje za koju sam se borio mi izaziva zdravstvene probleme pa mi je dugme na tom broju blokirano.

  Prisjetih se jednog tipa , sadašnjeg boga&Batine, kada je paradirao po Peruđi sa Sejfudinom Tokićem , izrazito antisrpski nastrojen, dakle onda kada spočitavaju Vukoti da je trebao biti u VRS. I koji se ponosio što nije bio u toj vojsci.

  Sa jednim prijašnjim komentatorom se slažem, da je Vukota to trebao prije , odavno da iskoristi, da obavijesti neobaviještene o UUUUUUU korijenima premijerke. Imam ja Vukoti mnogo šta zamjeriti, , a ko je bez grešaka, ali otom- potom. Što nije bio u vojsci s toliko godina , ne zamjeram mu. Zamjeram sebi, tadašnjem matorom konju, što sam bio, što sam ostavio porodicu u vihoru rata, u zemlji u kojoj danas najviši njeni zvaničnici promovišu i legalizuju Ustašijade…

  1. „… okrenuti prema borbi za nepravdu,…“

   Добро си описао БН.

   Ко прстом у говно.

 13. Zasto bi vukota bio dezerter ako je za vrijeme rata studirao? Zar se trebao prijaviti u studentsku brigadu i poginuti ili postati invalid sa 19 godina kako bi ondasnji tajkuni, a sadasnji vlastodrsci mogli nesmetano krasti? Svaka mu cast sto nije otisao u rat i prava je steta sto svi mladi ljudi nisu postupili poput njega. To je bio rat generacije rodjenih prije 1940. i samo su oni trebali da ginu, jer su isti i zakuvali.

  1. Потписујем.

   Међутим, који курац му је требало оно са Поолашеном, командантом студентске јединице.

 14. Симо,није то баш тако једноставно да се каже потписујем нешто или сам противу ко наш Вук.
  Ако хоће да буде Предсједник Републике Српске онда би требао да буде чист ко суза. Зар је мало до сада Радован Караџић осуђен у Хагу, Поплашен у четничкој са камом, митраљезом ко маскота, Баба Биљана злочинка такође, Миле Ронхил,…..
  Једино је Милан Јелић имао људску душу да је успио за кратко вријеме утицати на мене да гласам за СНСД јер је заиста био Предсједник Републике Српске и није дјелио људе као сви ови горе.
  Има бар 10 људи у СДС који су ратовали часно читав рат а имају све квалитете да могу на најбољи начин помоћи Републици Српској у мандату, да се повуку да се престане са култом личности јер се показало да свако после два мандата добије онај синдром из Васковићевих текстова.
  Први коме Вукота и читав СДС није ни до кољена је Лазар Миркић.
  Докле више да бирате између сподоба.
  Некад ми буде свеједно да сутра нестане Републике Српске а са друге стране само када се сјетим једног дана а камоли читавог рата буде ли икога стид у СДС и СНСД докле су својим болесним странчарењем и подјелама довели српски народ.

 15. Ено ти Младене нова фејсбук страница Никола Лазаревић, има и профил, погледај какав човјек треба народу, имаш оригинално обраћање на линку о мом посјету Сокоцу,не сакаћење покварене новинарске и уредмичке банде. данас је постављено.

  Иначе, имате тамо све у оригиналу, жао ми је само што нисам снимао до сада извјештаје са хроника, од данас хоћу, па да видите како се добра прича сјецкањем диведе до апсурда.

  П.С. Користим ову прилику да вам нешто напишем, СИНОЋ ХЛАДНО НА МИТИНГУ У ПАЛАМА РЕКОШЕ ДА ЈЕ У САВЕЗУ ЗА ПОБЈЕДУ ЕКОЛОШКА ПАРТИЈА.

  Чак прво наше име поменуше, наравно да то није истина, мада сам због промјена које нудим ближе причи опозиције, али се ништа нисмо договорили.

  Видите, неки дан сам фино рекао на АПОСТРОФУ, споразум о програмској сарадњи са ЗЕЛЕНИМ СРПСКЕ, споразум који 100% српску вади из гована за четири године је на столу у оба блока.

  Споразум је још на столу, још ни са ким није потписан, ко пристане на ту причу, тај је ИСКРЕНИ ПАТРИОТА, осталим 100% не треба вјеровати.

  Поновићу наш слоган са мог билборда за Пале: „ЗЕЛЕНИ ОТАЏБИНУ И НАШУ ДЈЕЦУ НЕ МОГУ ИЗНЕВЈЕРИТИ“

 16. Потпредсједник Организације старјешине Војске Републике Српске Слободан Жупљанин:
  „НЕПРИХВАТЉИВИ НАПАДИ НА ПОРОДИЦЕ ОФИЦИРА ВРС КОЈИ СУ БРАНИЛИ СРПСКИ НАРОД“

  Организација старјешина Војске Републике Српске /ВРС/ сматра неприхватљивим и најоштрије осуђује сваки напад на породице часних и честитих официра који нису жалили да се жртвују за одбрану српског народа, од којих је један и мајор Слободан Грабовац, отац премијера Републике Српске Жељке Цвијановић.

  Потпредсједник Организације старјешине Војске Републике Српске Слободан Жупљанин рекао је Срни да се мајор Грабовац, када је српском народу била најпотребнија заштита, од првог дана ставио у службу обављајући изузетно важне командне дужности у ВРС.

  „На самом почетку рата обављао је дужност команданта Артиљеријског дивизиона, а даљим током био је начелник артиљерије Прве теслићке бригаде. Имао сам срећу и задовољство да на самом почетку рата упознам тог човјека, јер смо били команданти сусједних јединица“, објаснио је Жупљанин.

  Жупљанин је истакао да је мајор Грабовац током цијелог одбрамбено-отаџбинског рата све задатке извршавао на највишем ниову са израженом високом патриотском освијешћености, те да је допринио и дао значајан допринос одбрани и заштити српског народа на подручјима на којима су дјеловале његове јединице.

  „Због тога је за нас посебно неприхватљив сваки напад који иде у том правцу. Сви који нападају породице бораца, старјешина ВРС, породице часних и честитих официра који нису жалили да се жртвују за одбрану српског народа, мораће да се сусретну са нашим одговором“, поручио је Жупљанин.

  Жупљанин је поручио да прљава и приземна предизборна кампања никоме не може да донесе ништа добро, ни политичком субјекту нити појединцу у Републици Српској, јер је породица у српској православној традицији светиња у коју нико не би смио да дира.

  Он је напоменуо да је мајор Грабовац угледан и активан члан Организације старјешина ВРС, који је дао велики допринос у њеном формирању, те да је веома активан општинског одбору ове организације у Теслићу и у Регионалном одбору Добој.

  „То је још један од разлога због којих желимо да станемо у заштиту таквог човјека и таквих људи. Није Грабовац једини. Сви напади према било којем другом члану наше организације наићи ће на оштре осуде“, поручио је Жупљанин.

  Он је подсјетио да су борци и старјешине ВРС пролили крв, дали дијелове тијела, а да је више од 30.000 људи дало животе за стварање Републике Српске.

  „Ми те људе морамо штитити од оних који су у вријеме када се стварала Република Српска били далеко од ових простора, далеко од граната, пушчаних зрна и свега другог што је пријетило свакој породици која је остала на овим просторима“, рекао је Жупљанин Срни.

 17. Срамота шефа Изборног штаба СДС-а Милана Миличевића

  Члан Предсједништва СНСД-а Драган Богданић рекао је да од „Вукоте Говедарице никога више ништа не чуди јер је и до сада показивао озбиљан дефицит кредибилитета, али је срамотно да је Милан Миличевић као шеф Изборног штаба СДС-а и неко ко добро познаје породицу предсједника Владе Републике Српске Жељке Цвијановић себи на леђа натоварио огромну срамоту да учествује у свему овоме“.

  „Срамотно је да Миличевић који је раније у писмима премијерки Жељки Цвијановић истицао да је она ‘ћерка српског официра чије име и данас борци изговарају са поштовањем’, а да данас води Изборни штаб који потеже за оваквим монструозним, очајничким лажима“, истакао је Богданић.

  Он је рекао да подметања која се пласирају данима и седмицама премијеру Српске, „нису ништа друго него посљедњи трзаји издајничке политике СДС-а којим они настоје да перу биографију свог предсједничког кандидата који се ни у рату ни након рата није чак ни ознојио за Републику Српску“.

  „Зато овим путем поручујем Милану Миличевићу – срам те било начелниче Теслића, који си шеф Изборног стаба СДС-а, што водиш кампању на овај начин, а начелник си општине коју је ПРЕМИЈЕРКИН ОТАЦ, ОФИЦИР ВОЈСКЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ЗАЈЕДНО СА СВОЈИМ БОРЦИМА ОДБРАНИО У РАТУ, ДОК ЈЕ ТВОЈ ПРЕДСЈЕДНИЧКИ КАНДИДАТ, за разлику од његових вршњака који су тешко страдавали у овом граду, ДЕЗЕРТИРАО И ПОБЈЕГАО ДАЛЕКО НА СИГУРНО“. поручио је Богданић.

 18. ВУКОТА ГОВЕДАРИЦА, „ХИТЛЕР“ ПЛАВЕ ГАТАЧКЕ КРВИ

  Једина политичка и националана грешка Есдееса јесте да сви Предсједници Републике Српске нису били из Гацка.
  То што тамо расте, то мајка не рађа.
  Спирални Политички Суноврат Српске Демократске Странке, наставља се.
  Тражењем Усташа у Породици Жељке Цвијановић, кандидаткиње за Предсједника Републике Срске, Есдеесова и Вукотина, страначка машинерија описала је пун круг.
  И вратила се на тачку свог оснивања.
  На Почетну Тачку Мржње.
  Тада су, многи не знају, Есдеесовци, као и посестриме им, ХДЗ и СДА, у Мржњу уложиле све.
  Дабоме да је Међунационална Мржња била најбољи рудник.
  Али. Мржња се тешко пакује.
  Па је проширена на Мијешане Бракове. На оне који раде у фирмама из Сарајева. На Комуњаре. На Официре ЈНА.
  Тај, почетни, Полигон Мржње, одвијао се у Трач-кафанском миљеу.
  То је био највећи и најефектнији клеветничко-мрзилачки покрет Лажи, икад забиљежен у људској историји.
  Зло тог Есдеесовог Полигона било је у томе што је у појединцима, масовно, ослободио свако могуће реално и подсвјесно незадовољство које је, онда, лијечено проналажењем и општег и личног кривца за све.
  Мени су лансирали причу да ми је супруга Хрватица. Иако је рођена на Теразијама и тамо крштена. Рекли су да Рајко није српско име већ македонско или циганско.
  На мојој згради гдје сам становао, освануо је графит да сам Алијин Новинар. Па сам Позив за Рат, у Западној Славонији, дочекао као спас. Али и тамо ме чекала Есдеесова Фашизација Свијести. На добојском ратишту ми неки смрдо, за Божић 94е, каже Шта ћеш ти овдје, ти ниси Србин.
  Сада је Есдеес у својој блатњавој Кружници дошао до исте тачке.
  Сада Жељку Цвијановић проглашавају Усташком Унуком.
  То раде исти они који су то људима радили и прије почетка рата. То је иста она капања пред Прве Вишестраначке Демократске Изборе у БиХ.
  Иста је Свијест.
  Без обзира чија је која улога у свему томе, Есдеесове службе, Инфилтраната Тајних Служби, Агенције која организје Кампању, Вукоте, као Предсједника Странке, од таквог начина гажења у Јавности, морали би се оградити
  ◘ Вукота Говедарица, као Предсједник Странке и као Кандидат за Предсједника Републике.
  ◘ Неки од најважнијих Страначких Органа СДС-а.
  ◘ Агенција која води Кампању СДС-у.
  Јер. Ово је Фашизација Републике Српске.

  1. “Ali to ne mijenja činjenicu da joj đed bio ustaški satnik. Da li je ona prava osoba i kandidat za predsjednika RS sa tim nasljedjem, ne znam, ali to je činjenica koju birači trebaju znati kao i to da joj je otac bio uzoran oficir VRS. Pa šta prevagne!“

   ‘Ало,
   жена је већ 6 година на највишој функцији у РС.
   Часно и поштено је вршила ту функицију.

   И сад се фукара из телалука упутила на беспућа повијесне збиље потврђујући да јој за 6 година не могу наћи ни једну мрљу за тих година обнашања власти.

   Немам обичај хвалити никог из Милиног милета, али кад ме наљуте говна онда морам реаговати.

   Живила Предсједница Жељка!

  2. Simo, nema potrebe da vrijedjaš. Omakne ti se kao i Željkinom đedu satniku u egzekuciji neistomišljenika, Srba, Židova, komunista. Niko ne spori da je Željka savjesno radila svoj posao ali isto tako se ne može osporiti činjenica da je Dodikov igrač kao i da je njen đed bio ustaški satnik. Šta je sporno, jel trebamo svi zažmiriti na tu činjenicu? Ali je i otac bio oficir VRS pa kako napisah, šta prevagne?

  3. “Simo, nema potrebe da vrijedjaš. Omakne ti se kao i Željkinom đedu satniku u egzekuciji neistomišljenika, Srba, Židova, komunista.“

   Шпена,

   нема ту никакве увреде.
   Ако неко нешто тврди и шаље озбиљне оптужбе, а не да никакав озбиљан доказ за своје тврдње, онда тај неко није ништа друго него говно лаживо.

   Кога су ти њен дјед или ујак убили? Да ли постоји писмени доказ за твоје тврдње да је био сатник и да је убијао неистомишљенике, Србе, Жидове (како ти називаш Јевреје) и комунисте.

   “Niko ne spori da je Željka savjesno radila svoj posao ali isto tako se ne može osporiti činjenica da je Dodikov igrač…“

   Зар није најважније да смо имали добру премијерку последњих шест година?

   Додиков играч???!!!

   Па чији ће бити? Требала је слушати Шаровића и Мехтића, јел?

   “kao i da je njen đed bio ustaški satnik. Šta je sporno, jel trebamo svi zažmiriti na tu činjenicu? Ali je i otac bio oficir VRS pa kako napisah, šta prevagne?“

   Као што рекох, немате ни један доказ за своје тврдње како би оне постале чињенице, а било би паметно да схватиш да је Жељку васпитавао отац, а не тај сатник и као што се из приложеног види, отац је то урадио успјешно, као што је успјешно бранио Теслић док је Вукота по Новом Саду ладио муда.

   Да поновим, мени не смета што се Вукота није одазвао на војни позив.
   Мени смета што лаже да би то урадио само да није био малољетан.

   Био је малољетан до марта 1994.године. Школу је завршио крајем маја што ће рећи да је од Вукотиног завршетка средње школе до краја рата у новембру 1995.године прошло прилично времена. То ти дође година и по и то је сасвим довољно да се набере финог ратног стажа.

   А попиздио сам кад сам видио да је у први ред, до себе, ставио команданта студентске јединице Поплашена.
   То му је стајало к’о пилету сисе.

   О бјежању из Србије 1999. године нећу овај пут.

  4. Ne smeta mi Simo kako god da me zoveš. Više mi smeta saznanje da olako donosiš sudove o ljudima koje ne poznaješ i to samo na osnovu jednog ili više političkih stavova koje sam u možda desetak komentara iznio. Prilično neozbiljno. Pitaš koga je ubio njen đed ili ujak. Nije morao nikoga ubiti, možda me neko pod njegovom komandom samo ranio, a možda i nije. To je manje više nebitno kao i mogućnost da je njen đed bio ustaški satnik što jedan je detalj iz njene biografije koji može biti tačan a i ne mora jer ambijent etiketiranja i laži o svojim političkim protivnicima je ustanovila upravo snsd. Svi
   pa i Željka su vojnici Milorada Dodika i to je ono na što mi smeta. Nema jadikovanja, uspostavili ste atmosferu gdje je laž sredstvo političke borbe i kada vam se na isti način vrati, nema kukanja. Ne budite curice!

 19. На „кахви“… код „србољупца“… дај’џе Сенада Хаџифејзовића:
  https://www.youtube.com/watch?v=A5I5j72X7XM

  НОВЕ УВРЕДЕ ДАВОРА ДРАГИЧЕВИЋА НА РАЧУН РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, МИЛОРАДА ДОДИКА, ДРАГАНА ЛУКАЧА…

  Давор Драгичевић поново је за смрт сина Давида оптужио институције Републике Српске и рекао да она не треба ни да постоји. Најтеже оптужбе изговорио је на рачун предсједника Милорада Додика и министра Драгана Лукача. Драгичевић је увреде, овај пут, изговорио у програму федералне “Фејс телевизије”.

  Давор Драгичевић је за смрт сина још једном оптужио МУП Републике Српске и министра Драгана Лукача. На рачун ратног хероја Одбрамбено-отаџбинског рата, Давор је у програму федералне „Фејс телевизије“ изрекао још једну тешку увреду.

  „Немојте ни пробати да схватите, јер не можете да размишљате као они ако сте човјек као ја и људи око мене. Ми смо људи, а они су убице и злочинци. Драган Лукач је ратни злочинац, клао је по ратишту“, изјавио је Драгичевић.

  Давору Драгичевићу нису проблем само Лукач и полиција. Проблем му је, каже, оваква Република Српска. Киван је и на њеног предсједника. Претходним погрдним описима Милорада Додика додао је још неколико увреда.

  „У држави овој нема ни истине ни закона. Зашто би онда постојала? Зашто би било избора? Власт да је хтјела и да је ријешила овај случај могла је да влада 1.000 година. Додик би био као Јосип Броз Тито, али не може јер је убица, злочинац и психопата“, каже Драгичевић.

  Драгичевић је овим ријечима о Републици Српској и њеним јунацима прешао и задњу границу, каже предсједник “Ветерана” Душко Вукотић. Најављује да ће на скором састанку безусловно подржати јунака Лукача. Драгичевића позива да се врати из сфере политизације и да очува институције Српске, јер су оне, једине које треба и могу да расвијетле тешку трагедију.

  „Мислим да је он овом изјавом пљунуо и на своју борбу. Као Лукачев саборац и нас осталих није смио да изјави такву ствар. Он је тиме свима нама пљунуо у лице”, рекао је Вукотић.

  И некадашњи командант “Вукова са Дрине” Милан Јоловић Легенда, један од свједока Лукачевих јунаштава, пита одакле Драгичевићу право да заједничког саборца, без доказа, назива ратним злочинцем.

  “Сви смо ми пролазни, само је Република Српска трајна категорија. Наша је и морална обавеза према 30.000 живота уграђених у Републику Српску”, додаје Јоловић.

  Драгичевић је спорне реченице изговорио у програму “Фејс телевизије”, познате и по томе што њен уредник Републику Српску назива искључиво “Ер-ес”. Сам Драгичевић је, прије овог интервјуа поручивао да поједине институције Републике Српске, ако желе да наставе постојати, треба да промијене назив.

  “Нећемо плаћати злочиначку телевизију. Никада више. Мораће да промијене префикс и лого“, изјавио је Драгичевић 6. септембра.

  Намеће се питање – јесу ли и због тежње за преименовањем институција Републике Српске повезивани Давидов и случај покојног Џенана Мемића из Сарајева? На томе је, између осталих, инсистирао Дадо Хаџидедић. Штампао је мајице са садржајем с каквим нису били сагласни ни бројни чланови који су у групи “Правда за Давида” од оснивања. Раздор у групи је постао израженији кад је нестао новац од мајица продатих у Цириху, а Дадина сестра Берина није одговорила гдје је новац завршио.

  Након приче која је требало да придобије све грађанке и грађане Босне и Херцеговне, окупљенима на на Тргу Крајине у Бањалуци придружили су се и пројединци познати по екстремним притивсрпским изјавама. Један од њих је Един Рамулић, портпарол Удружења “Извор” из Приједора који је изјавио да су „окупационе власти у Приједору толико тога копирале из нацистичке Њемачке да је сличност неупитна.

  „Логори смрти, депортације сточним вагонима и бијеле траке на рукама људи које прогањају на националној и вјерској основи“, изјавио је Рамулић.

  И док су особе попут Рамулића улазиле у групу “Правда за Давида” из ње су, једно за другим, излазили неки од оснивача. И баш они су се јављали нашој телевизији док је била изложена највећим увредама на окупљањима и друштвеним мрежама.
  Говорили су нам чиме су запањени у вези са групом којој су приступили искључимо због саосјећања у болу породице и жеље да случај буде расвијетљен. Јављали су нам и кад у поштанско сандуче добију пријетње.

  1. Прочитах неке коментаре да и није био неки велики јунак тај артиљерац , бар тако тврде људи из његовог краја. То је ваљда народу остало од Броза да су сви официри јунаци? Неки се показаше таквима а неки , Бога ми , и не. А моје искуство из рата и ВРС ми говори да је било много ових других.

 20. Procitao sam poslednje komentare,sa gadjenjem.
  Rezultat: dvoumio sam se da li cu glasati za Vukotu, ili cu ponistiti glasacki listic, sada sam donio konacnu odluku, glasam za Vukotu!

  Zamislite situaciju da se unuka cetnickog vojvode kandiduje za predsjednicu Hrvatske i da sadasnja vlast hrvatska stane uz nju…

  Sto se tice Davora, Davor je kamen oko vrata koji rezim vuce nezaustavljivo na dno .
  Suicidni kamen, jer ga je rezim svezao sam sebi, i to na cvor.
  Da postojece institucije u RS nisu nepostojece, ubistvo Davidovo bilo bi rijeseno u najkracem roku, Davidov trg ne bi postojao. Ovako , i postoji, i postojace dok je B. Luke.
  David je otisao u legendu, u Slobodu , naravno, nije dobrovoljno, otjerali su ga zlocinci.
  Porodice Vukelic, Djurovic, Arbutina i jos neke nisu isle na kahvu kod Hazifejzovica, pa ubice njihove djece hodaju B. Lukom.
  Zar i predsjednik nije bio u emisiji njegovoj?
  A, Mato , kao vise voli Srpsku i Srbe od Senada i Edina

  Pravda za Davida!
  Naprijed, Vukota!

  1. Лојане,

   јебаће ти Вукота кућну листу?
   Прећеро си!

   У хотелу Метохија сам чуо паметну:“Јебаће Вукоту турска подршка“.

   Кажу да је конобар који је ово рекао близак рођак пропалом кандидату Вукоти.

  1. Правда за оне које је “поклао“ Лукач!

   Зар заиста нико из телалука није у стању да каже да Лукач није кољач?!

 21. drazen78bl 18. септембра 2018. у 13:51

  “Фурунџија вам је отац, брат и син.“

  Сва Бања Лука зна ко је Фурунџија.
  Ево илустрације.

  Сједим неки дан са друштвом у једном кафићу.
  На другој страни терасе се нешто зацаклило на сунцу.
  Погледам, кад тамо Фурунџија са неким друштвом. Мушким.

  Један мој друг, мало више попио, убјеђује ме да попијемо још једно пиће.
  Ја му велим да хоћу, али да има један услов.
  “Који“:упита ме пријатељ?

  Да гласно викнеш:“Фууурууннџија“.

  Он то уради, а читава кафана, умјесто да погледа у мога друга који се огласио, погледа на другу страну, тамо гдје се нешто цаклило.

  1. @ороз.ба
   И онда сте се пробудили влажних пумпарица. Дубок сан, a простата за’рђала.

  1. А у тебе аргументи јаки, у пичку материну!?

   Аргументе треба да даје онај који нешто тврди, а то је у случају Иве Марић, Небојша Вукановић.

   Није ово први пут да Вукановић на сличном питању лаже и да му се често привиђају усташе.

   Прошле године је оптужио дубровачког православнопг свештеника да је служио парастос усташама, па је слагао да му је дјед убачен у једну херцеговачку јаму све са циљем да дискредитује владику Григорија и помогне рођаку да покраде имовину СПЦ у Дубровнику.

   Вукановић је лагао и о свом дједу, а камо ли неће о туђем.
   Ево погледајте видео ако не вјерујете:

   http://www.youtube.com/watch?v=_UBRKzsQBJg

 22. Да подвучемо рачун.
  Говедарица ће бити Предсједник Републике Српске са свим последицама које са собом носи прст власти ако даш једном СДС-овцу а сву осталу власт има СНСД.
  Брзо ће бити умирен са пуно пари како каже циго код Кусте, пошто му је и то пуно пари мало јер хоће нешто да створи „својим рукама“.
  Обично ови што су одрасли у просторијама СДС-а никада нису радили ништа, брзо пролазе иницијацију.
  Након тога са јајима у стеги (шрафштоку) коју ће ови из режима немилосрдно затезати креће системско силовање комплетног народа.

 23. Ако су тачни и неспорни наводи о ђеду по мајци и ујаку госпође Цвијановић, онда госпођа сама треба да одустане од мјеста предсједника Републике Српске. Није она могла бирати родитеље, ђеда и бабу и друге претке, и не може бити одговорна за њихове поступке и дјела која су чинили. Међутим, мора знати да нико у последња два вијека није уништио српски народ као што су то учиниле усташе 1914, 1941-1945, 1991-1995. Не би смјела имати проблема због породичног поријекла, али не би могла бити предсједник Републике, а наравно ни предсједник Владе, па богами ни министар у Влади, иако има много горих и неморалнијих од поменуте госпође.

 24. Данас се дрвени адвокат СНСД-а, чувени мрачњак Славко Митровић убио доказујући да је дида Пејо послије рата био путар, као да је то једина усташетина која је од комуњара добила државну службу.

 25. Simo Puzigaca Oroz nam neki dan ,na pitanje jednog komentatora da li se poznaju,rece da u grad silazi samo;Kad se pozeli p….,da uzme dopunu ,treci razlog se ne sjecam.Valjda po fasungu.

  U zadnja dva -tri dana sam kaze,te bio u hotelu Metohija,te u nekoj kafani,te cuo neke stvari setajuci po gradu…

  Elem

  Za tipa u njegovim godinama ne vjerujem da ima toliku zudnju za p……Znaci vise je da spijunira sta raja misli o njegovim sefovima.

  Ali to nije razlog mog komentara.
  Evo da budem konkretan(on to voli).

  U pravu je ,recimo kada tvrdi da pederi mogu biti oni koji utjeruju i oni kojima utjeruju.Sam tvrdi da je „utjerivac“.Pa nek mu bude.Ima li itko ovdje da mu objasni da je i utjerivac muskarcima isto peder? Zar ne?

  Onako samo razmisljam,nista licno.
  Mozda i nick ide na to.

  Simo.PEDER-oroz.Ovo oroz valjda da ipak kaze da ima krijestu.Utjerivac.

  1. Ја и Фурунџија смо полупедери.

   Педери су они који и примају и ућеравају.

   Код нас двојице су те ствари строго разграничене.

  2. Sto onda neki dan seres da ides u grad kad se pozelis p….?

   Jes ti i zaboravio kako to izgleda?

   Ev da te posjetim…zrela breskva..

   Nema tebi pomoci.

  1. Није баш тако него овако:

   Moja unučica nekidan piše sastav i kaže: Sаfija i ja… ( Dalje je nebitno)
   Ne, ja i Sаfija, nego, Sаfija i ja.
   Drugi razred osnovne škole…

  1. Није баш тако него овако:

   Moja unučica nekidan piše sastav i kaže: Sаfija i ja… ( Dalje je nebitno)
   Ne, ja i Sаfija, nego, Sаfija i ja.
   Drugi razred osnovne škole…

  1. Тако је. То су педери. Ту си лекцију добро научио.

   А сад се едукуј о полупедерима.

 26. Гледам јуче на БНтв, послали Милана Ковача у хрватско село Жеравац у општини Дервента да испита усташко поријекло Жељке Цвијановић. Приказаше лика који потврди да су сви њени из тог села и да им је Жељка изградила пут прошле године, а лик се зове АНТЕ ОРОЗ. Буахахахахаха!

 27. Вукота треба да захвали Неши Личанину, који је први јавно проговорио о дједу Пеји и рођацима у ХОС-у и ХВО, мени који сам то актуелизовао прије мјесец-два, и дједу Пеји, који му доноси побједу.

Оставите одговор