ГОТИКА (GOTHIKA)

Хорор. У комбинацији с мотивима Лета изнад кукавичијег гнијезда. Психијатријски болнички систем, који и од здраве особе прави лудака. Педантно рађен, а прича динамично осмишљена. Занемарљиво мало наивних дијелова, карактеристичних за америчке хороре. Докторки на путу ка кући пред очи изађе исјечена и пребијена дјевојка. Проба да је огрне сакоом, а из ње суне пламен. […]

четвртак, март 3, 2011 / 10:07

Хорор. У комбинацији с мотивима Лета изнад кукавичијег гнијезда. Психијатријски болнички систем, који и од здраве особе прави лудака. Педантно рађен, а прича динамично осмишљена. Занемарљиво мало наивних дијелова, карактеристичних за америчке хороре.

Докторки на путу ка кући пред очи изађе исјечена и пребијена дјевојка. Проба да је огрне сакоом, а из ње суне пламен. Потом се буди на психијатрији, и колеге јој саопштавају да је убила мужа.

Јављају се многобројне приказе, и све вријеме је на размеђи. Између рационалног научног приступа, и инстинктивног осјећаја за езотерично. Њена бивша пацјентица, каже како је ђаво сваке вечери силује у ћелији. Она заиста то и види, тј. леђа човјека који има истетовирану дјевојку у пламену.

Видјећете и ви кревет, рефлекторе, и камеру за биљежење силовања и мучења. Кадар снимка, који говори: Како је лијепо бити бог; те још неколико духова, и језивих визија. Сазнаћете да серијске убице понекад лове у паровима, те да је наша докторка постала медијум.

Ако се након завршетка будете питали откуд наслов, то је термин за енглеске хорор-романе у 19. вијеку.

(Редитељ: Метју Касовић, Том Олифант; Улоге: Хали Бери, Роберт Дауни млађи, Чарлс С. Дутон)Оставите одговор