Геноцидни Карађорђе

Бошњачка културна заједница са сjедиштем у Новом Пазару прогласила вођу Првог српског устанка Карађорђа злочинцем, који је извршио геноцид над Бошњацима давне 1809. приликом ослободилачког похода на Турке у Сјеници. Званичне власти не виде ништа проблематично и спорно у оваквим, све учесталијим запаљивим изјавама које пристижу из Рашке области. Републичко тужилаштво провjериће наводе да ли […]

среда, мај 11, 2011 / 21:16

Бошњачка културна заједница са сjедиштем у Новом Пазару прогласила вођу Првог српског устанка Карађорђа злочинцем, који је извршио геноцид над Бошњацима давне 1809. приликом ослободилачког похода на Турке у Сјеници.

Званичне власти не виде ништа проблематично и спорно у оваквим, све учесталијим запаљивим изјавама које пристижу из Рашке области.

Републичко тужилаштво провjериће наводе да ли постоје елементи за подношење кривичне пријаве против Бошњачке културне заједнице, која је Карађорђа прогласила злочинцем, одговорним за геноцид над Бошњацима, преносе поједини дневни листови у Србији.

Посланици у Скупштини Србије напомињу да држава мора хитно да реагује, јер се оваквим екстремистичким изјавама директно подрива безбjедност земље!

"Упутили смо захтjев службама у Новом Пазару да провjере наводе и наредних дана када будемо имали комплетне информације, одлучићемо о даљим корацима”, објашњава портпарол Тужилаштва Томо Зорић.

Међутим, захтjев Бошњачке културне заједнице да се Карађорђевој улици у Сјеници промијени назив због, како кажу, чињенице да је вођа Првог српског устанка извршио геноцид над Бошњацима 6. маја 1809. приликом ослободилачког похода на Турке у Сјеници, није узнемирила кабинет предсједника Србије. Наиме, сазнавши да се не ради о улици у Београду, одахнули су, напоменувши да то није њихова одговорност.

"Немамо ингеренцију за Сјеницу, тако да немамо ни коментар”, речено је у кабинету предсједника Србије.Оставите одговор