Паралелно са конзулатом Турске: Коалиција НАДА тражи реакцију на одбијање химне Боже правде у неким школама Рашке области

Коалиција НАДА, коју чини Покрет обнове Краљевине Србије /ПОКС/, Демократска странка Србије /ДСС/ и 23 удружења грађана, затражила је реаговање државе на одлуку Бошњачког националног већа /БНВ/ да званичну химну Србије "Боже правде" не признају као државну.


Двоструки косовски аршин: Џафи пише само латиницом и Рашку област назива Санџаком

Саопћење за јавност предсједавајућег Предсједништва Босне и Херцеговине Шефика Џаферовића је стигло само латиницом и у њему он на један мултиетниЋки безобразан начин, Рашку област у Србији назива именом из времена турске окупације – Санџак.


А обојица користе термин Санџак: Расим Љајић против Сулејмана Угљанина

Поруке Сулејмана Угљанина изречене након победе на изборима за национални савет Бошњака су потпуно неприхватљиве, оценио је председник СДПС Расим Љајић и поручио да свака конфронтација са државом наноси штету управо грађанима у Санџаку. Санџак се, званично, у Србији зове Рашка област.Угљанин тотално пролупао и изрекао неопростиве увреде

Српска полиција и правосуђе у Санџаку су фашистички пијуни, пијуни оног дијела српског народа који су у основи четници и који желе да протјерају све што им Русија нареди, да овдје не остане ниједног нормалног Бошњака, Албанца, Србина и Црногорца", рекао је Угљанин.


Изетбеговић: Београд да уважава Санџак

Бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић очекује од власти у Београду да изађе у сусрет легитимним захтјевима представника Бошњака који су изнесени у Програму мјера за Санџак.Реаговања српске јавности на оснивање БАНУ

Потпредсједник СРС Милорад Мирчић тврди да новооснована Бошњачка академија наука и умјетности (БАНУ) има исти циљ као и Војвођанска академија наука и умјетности (ВАНУ), а то је да путем утемељења бошњачке и војвођанске нације створи државе Војводину, односно Санџак.


Геноцидни Карађорђе

Бошњачка културна заједница са сjедиштем у Новом Пазару прогласила вођу Првог српског устанка Карађорђа злочинцем, који је извршио геноцид над Бошњацима давне 1809. приликом ослободилачког похода на Турке у Сјеници.