Галијашевић: Доста циркуса Кандићке!

Удружење "Жене у црном" из Србије и ове године долази у БиХ на обиљежавање страдања Бошњака у Сребреници, дајући на тај начин допринос пропаганди која стално тврди да су жртве само из једног народа, а злочинци из другог, изјавио је Срни директор Фонда за хуманитарно право БиХ Џевад Галијашевић. Галијашевић је рекао да је Сребреница […]

петак, јул 1, 2011 / 17:44

Удружење "Жене у црном" из Србије и ове године долази у БиХ на обиљежавање страдања Бошњака у Сребреници, дајући на тај начин допринос пропаганди која стално тврди да су жртве само из једног народа, а злочинци из другог, изјавио је Срни директор Фонда за хуманитарно право БиХ Џевад Галијашевић.

Галијашевић је рекао да је Сребреница велика трагедија која је почела деведесетих година 20. вијека и која траје и данас, а у којој су страдали и Бошњаци и Срби.

"Од 1992. до 1995. године трајала је трагедија српског народа. Паљена су читава насеља на подручју Братунца, села око Власенице и Зворника. То је трагедија која је почела деведесетих – није почела и завршила се 1995. године. Људи су тамо страдали од 1992. године", рекао је Галијашевић, додајући да Срби и Бошњаци и данас тамо живе у контејнерима и под најлонима, без посла.

Он је навео да Фонд за хуманитарно право Србије није у функцији помирења народа, истичући да доласком "Жена у црном" и неких других удружења, те "прављењем циркуса у Тузли", који је најављен за 7. јул, желе да оправдају на десетине списканих милиона евра.

"Предсједник Фонда за хуманитарно право Србије Наташа Кандић и `Жене у црном` праве циркус сваког јула или кад год на дневни ред дође како су покрали паре из европских фондова и како треба да их оправдају", истиче Галијашевић, који је и члан Експертског тима југоисточне Европе за борбу против тероризма и организованог криминала.

Он наглашава да негирање жртава спречава помирење међу људима и његов циљ је једино да оправда огромни новац који је добила "путујућа циркуска машинерија Наташе Кандић".

"Какав Реком и какво помирење? Нема помирења без признавања жртава са обје стране и помирења међу народима. Наташа Кандић и такви покрети јако добро живе од патње Срба и Бошњака у Сребреници и наплаћују трагедију која траје", нагласио је Галијашевић.

Наводећи да је преко сребреничке муке опрано на стотине милиона, Галијашевић је рекао да Реком није у БиХ добио подршку какву је очекивао.

"Доста више циркуса и злоупотребе. Фонд за хуманитарно право БиХ зато и не занима бандитска прича о Рекому која само треба да продужи агонију сукоба Бошњака и Срба… Наташа Кандић је тај новац користила за незаконита криминална лобирања – потплаћивање новинара, федералних медија, или појединих општинских руководстава. То је вријеме које мора престати", поручио је Галијашевић.

Он је рекао да Фонд из БиХ не жели да учествује у томе, јер је кључ помирење без којег нема стабилности ни у Сребреници нити у БиХ.Оставите одговор