ФПН: Протествовали или не Цвијановић и Додик отварају "Дипломатску академију"

Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Жељка Цвијановић присуствоваће данас свечаном отварању тромјесечне "Дипломатске академије" Факултета политичких наука Бањалука за службенике институција Српске. Након уводног предавања предсједника РС Милорада Додика полазницима "Дипломатске академије" Факултета политичких наука у Бањалуци Цвијановићева ће одржати предавање о теми "ЕУ и Република Српска", саопштено је из Министарства […]

петак, април 20, 2012 / 11:21

Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Жељка Цвијановић присуствоваће данас свечаном отварању тромјесечне "Дипломатске академије" Факултета политичких наука Бањалука за службенике институција Српске.

Након уводног предавања предсједника РС Милорада Додика полазницима "Дипломатске академије" Факултета политичких наука у Бањалуци Цвијановићева ће одржати предавање о теми "ЕУ и Република Српска", саопштено је из Министарства за економске односе и регионалну сарадњу.

Свечано отварање тромјесечне "Дипломатске академије" Факултета политичких наукa за службенике институција Републике Српске планирано је за 14.00 часова у свечаној сали Ректората Универзитета у Бањалуци.0 КОМЕНТАРА

 1. Djeco, neka oni otvaraju, pišu i čitaju predavanja. To im je posao. Ali nije njegovo da on određuje ko će gdje da se zaposli, ko će biti polaznik koje akademije .
  Mirno i dostojanstveno kao što vam je napisao jedan od komentatora uđite u zgradu i u salu.
  Nemojte da imate straha. Vaši očevi su se izborili za RS u rat ne plašeći se za svoje živote. Na vama je danas da se borite za RS u miru protiv nepravde, kriminala, nepotizma, korupcije. A, velemajstor svega toga će upravo da drži predavanje polaznicima kursa.
  E, njemu se gaće treba da tresu od straha , i od poštovanja pred vama. On treba da stoji u stavu mirno .

  Dakle mirno, pametno i dostojanstveno u borbu za RS! Zbog vaših kolega studenata koji su položili živote za RS.
  Sretno, draga moja djeco! Uz vas sam srcom i dušom.
  čika prijedor

 2. Све је ово овако нажалост како је написао „приједор“. Не ѕнам ко је на списку, саѕнаце се, али сам неки дан присуствовао раѕговору двоје „ѕаинтересованих“ који су из ове феле гузоњиних синова које сада припремају ѕа дипломатију да их склоне са очију јавности.

 3. Hiperion,
  E, pa ja sam bio tamo gdje je trebalo 92. kada je danasnji predavac na akademiji kriminalc bio, a tate buducih diplomata u misijim rupama. No, ne znaci da ja necu doci pred fircija jednoga dana . Da je moje dijete jedan od tih studenata bio bih i danas s njim. Sram vas bilo onih studenata koji su polozili zivote svoje na oltar ove republike koju ste sa firerom opljackali. Stigle vas suze njihovih roditelja!
  Znam sta biste mi radili. Pucali bi mi u ledja, podmetnuli mi eksploziv ili drogu pa biste rekli da sam prijedorski vehabija ili diler.Ipak vas se ne plasim, bicu sa nezaposlenima , studentima, borcima kada krenu u revoluciju!

 4. Срамота је ово што се ради…поред толико студената политичких наука у рс наш домаћин је дошао на идеју да школује себи нову генерацију политичара која ће да жмири кад он нареди,да аплаудира кад он климне главом и да се смије кад се он насмије…Срамото Републике Српске!!!!!!
  На мала врата код нас се уводи једнопартијски систем,црвена књижица и богом дани владар као што је некад било…Црвена књижица је улазница за високе кругове криминала,јавашлука и лоповлука,а сви остали који не размишљају на тај начин биће дискриминисани и одбачени…Чак и они који посједују црвену књижицу а имају обичај мислити својом главом и не трпе неправду биће одбачени и презрени…
  ДОСТА ЈЕ ВИШЕ ТОТАЛИТАРИЗМА И ДИСКРИМИНАЦИЈЕ НЕИСТОМИШЉЕНИКА ОЛИГАРХА ИЗ ЛАКТАША!!!!!!!!!!!!

 5. исток рс, 20

  Огроман број људи из оног времена, који је носио „црвене“ књижице је био честит, радан и поштен.

  Ови сада што машу црвеним књижицама је најгори комунистички отпад, најобичније битанге, нерадници, манипуланти, скоројевићи,који би били у сваком нормалном друштву на тоталним маргинама.
  Они мрзе Републику Српску, то треба да знамо, и да имамо стално на уму. Ништа нису за њу жртвовали, па према томе држаће се ње само онолико док је музу, или им служи као одскочна даска.
  Прва не(прилика) када остваре своје интересе, они ће је напустити, или здушно радити на њеном гашењу. То је несој који нема доњу границу.
  “ Не бојим се од странога кота, па да га је ка у гори листа, но се бојим од зла домаћега…,“

 6. Мада није тема, понукан Славијиним коментаром, једноставно, морам се огласити.

  Гледам вечерас Ћука како изражава жаљење за све што су Требињци учинили Дубровчанима у протеклом рату. У позадини сједи владика Григорије. Дубровачки градоначелник каже да Ћуку не може узвратити истом мјером.

  Осјећао сам се као да ми је неко опалио шамарчину! Немам ријечи. Ниско, прениско, јадно…

 7. rale brada, 20.04.2012. 21:17:14

  Е мој Рале, брале, то је тек врх леденог бријега, шта је све у стању она стока усташкофилска снсд урадити? јб их Дубровник, поред онолике Боке и Херцег Новог они се ухватили неке приче око дуборвачког туризма, као да је ово брозово вријеме!?

  Умјесто да се они извињавају нама, јер незаконито троше нашу струју, пију воду из наших водовода,…овај додиков усташки режим шаље доле своје слијепе послушнике гришку екуменисту и оног папка ћука кога нико ни у Требињу више не јебе ни за шта, а најдаље што може отићи је до бувље пијаце и до струјне тачерке, додикове родице у електропривреди која аминује тим дубровчанима бесплатно потрошњу наше ел. енергије!

 8. rale brada, 20.04.2012. 21:52:56

  Самопонижење, једном дијелу нашег народа је неко убацио тај ген, самопонижење и то се јавља нажалост редовно, готово пропорционално оним случајевима, кад у нашем народу васкрсне неки Карађорђе, Синђелић, Његош, Тесла, Мишић, др Караџић, Жерајић,…одмах послије њих испадне неки подрепаш, нека преливода, масон, издајник, јајара, клошар,…и то је нама постало као клетва, непрекидно!

  Умјесто да достижемо господске манире и да нам завиде сви други, код нас се нађу увијек неке улизице и јавно нас све понизе!

 9. rale brada, 20.04.2012. 21:52:56 [37842]

  „Мишљења сам да ми Срби имамо неки дефект у себи. Можда неких 20% исправно размишља и има етику достојну здравих људи !“

  Немој се заваравати, отприлике је 5-7% таквих људи, остали су СТОКА! Немамо ми ДЕФЕКТ ми смо народ са УМАЊЕНОМ ИНТЕЛИГЕНЦИЈОМ, идиотска нација.

  SPOONMAN, 20.04.2012. 22:08:22 [37845]
  „Kakva propast! Ni glasa, ni da okrenu leđa kad su dolazili“

  Хехехе, ово редовно примјењујем кад наиђе моторизована, силеџијска свита (Додик и његова пратња). Нашим парама се возају, крчме, подсмијавају ти се… Нека, може им се, Додик сутра да почне тући нас од реда, 65% људи ће га подржати.

 10. Рале, исти утисак! Још једно понижење у низу. Очекујем да ће г. Вукановић још једном да подсјети јавност на рушевине које су за собом оставили Сплићани, Дубровчани… на подручју општине Требиње, или на њеном пријератном дијелу, за шта требињски начелник очигледно не зна. Срам га било!

  Г. Ћук треба да буде кажњен на сљедећим изборима тиме што више неће имати прилику да се извињава, бар не као начелник!

  Владика Григорије на челу велике захумско-херцеговачке епархије ради све супротно од највећег од својих претходника који се борио против „латинске јереси“.
  x-(

 11. rale brada, 20.04.2012. 21:17:14 [37837]
  Мада није тема, понукан Славијиним коментаром, једноставно, морам се огласити.

  У принципу ја теме детаљно и не читам. Читам коментаре.
  Јер мој је став, да о којој год теми да се расправља све се своди на крају на исто.
  Адреса свих узрока проблема је иста.
  А то је врхушка и њихова инфраструктура никоговића,пробисвета, политиканата који годинама јашу, мамузају, и исцрпљују овај народ до бесвести.
  И не намеравају ни једног трена да одустану, докле год биолошки постоје. За њих је народ само њихови истомишљеници.
  Некадашњу мантру Југословенства, сада замењују мантром европејства.
  А у суштини нису ни за једно ни друго, осим грабежи, и оргијања на туђој муци. Заболе њих за РС.

  А ево да се мало и дотакнем теме.
  Па где то Цвијановићка стече тако велико дипломатско евро-искуство да чак она држи предавање о теми „ЕУ и Република Српска“,
  Могу онда замислити ко су и какви слушаоци тих предавања.

  😛

 12. Djeco moja draga, gledao sam na tv kako sotona maršira pored vas s rukama u džepovima . On da je čovjek zastao bi sa vama, upitao vas kako ste, objasnio vam i pojasnio, ali… da je to uradio značilo bi da je ostalo nešto ljudsko u njemu.
  1968. kada su studenti podigli svoj glas, došao je u park među studente Veljko Vlahović- nosilac najviših funkcija u Titovoj JY, sjeo sa njima na travu, razgovarao sa njima očinski i prijateljski. Studenti su dobili ono što su protestima tražili.
  Ko se juče osvrnuo na vas? Ko je pogledao na vas? Niko! Vi ste njima niko i ništa. Organizujte se djeco, pametno , dostojanstveno. Stavite živote svoje u svoje ruke. Ne učinite li ništa za sebe, niko neće.
  Povedite mlade, nezaposlene, i školovane i one čiji roditelji nisu mogli da ih školuju u otpor ovoj mafiji i nesreći narodnoj. Mirno i pametno.
  Tako je devedesetih prolazio šleperima cigara pored vaših očeva i onih studenata s tog Univerziteta koji su kosti ostavili za RS, i prodavao im cigarete na komad po crnoberzijanskoj cijeni.

 13. приједор

  Да њега интересује РС и студенти, неби свога „школовао“ у Милану.
  Као онај несретни министар здравља у Србији, који је провео скоро два мандата, водећи бригу о здрављу грађана Србије, а онда лично отишао да се лечи у иностранство.
  Све је то иста калакотра.
  Овде србују и душебрижују, а давно себи обезбедили резервне домовине и одступнице по иностранству (станови, имања,фирме).

  Док са таквима не дође до жестоког обрачуна нема нама наде.

Оставите одговор