Фотографије Бина Ладена "прилично језиве"

Амерички председник Барака Обама одлучио је да се фотографије мртвог лидера Ал каиде Осаме бин Ладена не објаве, али су многи чланови Конгреса имали ту "привилегију” и видјели слике. Републикански члан одбора за војна питања Сената Џејмс Инхоф рекао је за Си-Ен-Ен да је видјео око 15 фотографија мртвог Бин Ладена и да су оне […]

четвртак, мај 12, 2011 / 12:05

Амерички председник Барака Обама одлучио је да се фотографије мртвог лидера Ал каиде Осаме бин Ладена не објаве, али су многи чланови Конгреса имали ту "привилегију” и видјели слике.

Републикански члан одбора за војна питања Сената Џејмс Инхоф рекао је за Си-Ен-Ен да је видјео око 15 фотографија мртвог Бин Ладена и да су оне „прилично језиве”.

Већина фотографија, које је Инхоф видјео, снимљене су у самом скровишту у Аботабаду, где је вођа Ал каиде убијен, а три су са брода одакле је Бин Ладен бачен у море.

„Прилично језиво”, рекао је Инхоф за фотографије на којима се види мозак кроз очну дупљу.

Много људи захтева доказ да је Бин Ладен заиста убијен, међутим портпарол Беле куће Џеј Карни истакао је да „није у интересу националне безбедности…да се дозволи да те фотографије постану иконе уједињеног мишљења против САД”.

Карни је рекао и да нема потребе да се фотографије објаве да би се установило да је Осама бин Ладен мртав.

„То је он”, рекао је за Си-Ен-Ен Инхоф додавши да нема више Бин Ладена и да је он историја.

Чланови одбора Сената и Представничког дома који се баве обавештајним и војним питањима у наредним данима могу да виде фотографије бин Ладена, али не смеју да начине копије.

Бин Ладен је убијен 2. маја у пакистанском граду Аботабаду у акцији америчких командоса.

Вођа Ал каиде погинуо је од рана на глави и грудима.

Један од оних који мисле да је Обама погрешио што није објавио фотографије је републикаснки члан одбора за војна питања у Сенату Линдзи Грахам.

„Сврха слања војника у само скровиште, а не ваздушни напади, била је да се обезбеде неоспорни докази бин Ладенове смрти. Ја знам да је бин Ладен мртав”, рекао је сенатор Грахам оценивши да је најбољи начин да се заштите и одбране амерички интереси у иностранству да се да доказ свету.Оставите одговор