Фејсбук револуција испред СДС

Ових дана су многи долијевали ватру на уље односа у СДС па је чак и позивање на анониман линк са друштвене мреже било довољно да се генерише вијест. Пише: Жељко Свитлица Наиме, јуче се на Депо порталу, а затим и на Блин порталу појавила информација да ће данас у 11. часова испред сједишта СДС у […]

понедељак, новембар 8, 2010 / 18:25

Ових дана су многи долијевали ватру на уље односа у СДС па је чак и позивање на анониман линк са друштвене мреже било довољно да се генерише вијест.

Пише: Жељко Свитлица

Наиме, јуче се на Депо порталу, а затим и на Блин порталу појавила информација да ће данас у 11. часова испред сједишта СДС у Бањој Луци бити организован протест незадовољних чланова странке.

Информација се заснивала на линку са Фејсбука, а остављена је и слика групе, на којој је "организован" догађај.

У изворима је наведено и саопштење чланова и симпатизера СДС, који су на на тај начин хтјели да изразе незадовољство због подршке руководства странке Милораду Додику, који је, у том саопштењу пише – заслужан за мaјоризацију СДС у посљедњих 14 година.

На дијелу фејсбук странице предвиђеном за приказивање корисника, који ће присуствовати догађају, није било ништа јер је наведено да су гости овог догађаја сакривени због могућих притисака.

Да ли су притисци уродили плодом, или сакривени симпатизери нису смјели да дођу из неког другог разлога, тек, испред сједишта СДС у бањолучкој улици Николе Тесле данас у 11 часова није било демонстраната нити било кога ко изражава било какво незадовољство – самоспаљивањем, експлозивом око појаса, молотовљевим коктелом у руци и слично. Десет минута послије 11 часова, слика је била досадно иста.

Споразум Додик – Босић , вјероватно прворазредни политички догађај након избора од почетка изазива двије врсте рекција. Једни мисле да је то добро за Републику Српску, а мишљењ других је да се Босић продао и да је удруживање са СНСД кукавички, лицемјерно и погубно по странку. Поред ова два преовлађујућа, постоји још различитих мишљења, а о споразуму и заједничком дјеловању ће најбоље рећи резултати истог, мало касније, када и ако их буде.

На анкети Фронтала о овој теми, на питање: Коалиција СНСД – СДС је за Републику Српску – највише читалаца који су гласали мисле да је то крајња пропаст за РС– 45, 08 одсто; да је коалиција добитна комбинација, мисли 21,69 одсто оних који су гласали. Иницијатива вриједна пажње, одговор је који је сакупио 13,01 одсто, 10 одсто читалаца који су гласали на анкети мисли да је то само још једна коалиција, а 5,09 одсто да је мање зло.

Међу онима који размишљају као у најпопуларнијем одговору анкете, можда су се крили незадовољницци који су се јутрос требали појавити испред сједишта СДС. Вјероватније је да незадовољника има, али тешко да је било ко организовао некакав протест о коме се говорило на интернет порталима.

На популарној друштвеној мрежи више не постоји група са најављеним догађајем. Можда је и она угашена из страха. За неке, опет, медији који су најавили догађај су само ширили мирис из кухиње, желећи можда Само Да Потпале још увијек горуће постизборне комбинације.Оставите одговор