Слављеници са зајечарске Гитаријаде

"Ез ај фол” (Аs I Fall), мало познат овдашњи бенд, побиjедиo је на 44. зајечарскoj Гитаријади. Њима је награду додијелио стручни жири, а публика је гласала за домаћи бенд из Зајечара,"Мајнд рифлекшн". Питао: Жељко Свитлица Састав из Лакташа, један из бањолучке метал сцене, свира метал–кор (metalcore), а према ријечима Дражена Кецмана, једног од чланова, постоји […]

понедељак, новембар 8, 2010 / 18:23

"Ез ај фол” (Аs I Fall), мало познат овдашњи бенд, побиjедиo је на 44. зајечарскoj Гитаријади.

Њима је награду додијелио стручни жири, а публика је гласала за домаћи бенд из Зајечара,"Мајнд рифлекшн".

Питао: Жељко Свитлица
Састав из Лакташа, један из бањолучке метал сцене, свира метал–кор (metalcore), а према ријечима Дражена Кецмана, једног од чланова, постоји тек годину дана и пар мјесеци:
Чланови бенда су: Дарио Главоњић, Милан Поповић, Жарко Јеж, Мирослав Голубовић и ја. За ових годину дана успјели смо "одрадити" доста свирки по просторима бивше Југославије.

На чувену зајечарску гитаријаду су се пријавили и "упали" међу дванаест бендова, који су "имали част да свирају на култној 44. гитаријади’, каже Дражен. Свирка у Зајечару је некад била веома угледан рок догађај. Како је данас тамо?
-Ове године су спојили и скуп моториста, тако да је све била једна велика манифестација гдје је присуствовало више хиљада људи. Конкуренција је била одлична, поготово, по мом мишљењу, бенд из Новог Сада "ПРY" и бенд из Београда "Алхемиа", за које сам мислио да ће побиједити. Међутим, након тонске пробе, и наравно након што смо одсвирали свој такмичарски дио, сви су нам прилазили са ријечима да смо дефинитивно побједници.
Изненадили смо се позитивном реакциом, како публике тако и осталих бендова.
Награда није само симболична. Побједници су добили 150.000 динара за освојено прво мјесто, као и понуде за бесплатно снимање у студију.
-Ова награда превенствено значи отварање многих врата за нас. Све у свему, одлично искуство, одлична организација, свирање пред 7.000 људи, познанство са многима.

"Ез ај фол" креће ка слави?
-Даље је све на нама. Планирамо у јануару да идемо у студио да снимимо први албум са нових 12 пјесама, и наравно само напријед! – каже Дражен додавши да се на бањолучком Демофесту нису прославили-нису прошли међу 100 бендова.
Гитаријада у Зајечару је одржана од 5. до 8. августа, а у ревијалном дијелу публика је слушала "Ван Гог", "Најт шифт", "Пилоте", Ђорђа Давида, „Бјесове”, америчког музичара Ленс Лопеза, загребачке групе „Психомодо поп” и састав „Овердрајв”.Оставите одговор