ЕУ у БЛ – нула бодова

Већ смо писали о томе да је Музеј савремене умјетности Републике Српске више простор за најам у служби оваквих манифестација, него што развија и чува домаћи аутентични израз.

недеља, мај 14, 2023 / 09:47

Стога овај пут нећемо писати о томе, јер је то јасно.

Лету Штуке је посљедња група (сјетимо се, то су они који подржавају све иницијативе против Републике Спрске, као што је парарелигиозни покрет Правда за Давида) која би требала има посла са државном установом.

Но, то је код нас не тренд, већ обавеза. Што неки "умјетник" више попљује Српску, њени руководиоци који дијеле буџет ће им дати новац свих нас. Што више пљују, више пара добијају.

И што би онда ико пазио шта ће рећи о "геноцидној творевини" у Ефбиху или Хрватској?

У Сарајеву је, опет, привабљена Марија Шерифовић из Србије, која никад ништа неће рећи у политичком смислу, а посебно уколико ће је тај политички став завадити са тезгама у Ефбиху.

Исто тако, ЕУ, а ни МСУРС не пада на памет да им то замјери, годинама на друштвеним мрежама пише искључиво једним од два уставна писма, кршећи тзв. Устав тзв. БиХ. Уз то, европски процеси су по овим интерпретацијама сасвим сигурно процеси тешке и приземне англицизације. Што ће рећи, прво се у културном погледу види да ЕУ није пријатељски расположена ка Српској и српском народу у цјелини.

Али опет пјева уз помоћ државне установе. И испред ње.

Разлика у броју окупљених, Бања Лука – Сарајстан, говори све.

(Крајина свијетли кроз грање на насловној фотографији, да још увијек знамо да смо у српској земљи)Оставите одговор