Енглези конфисковали Челзи, Абрамовичу не дају ни пару од продаје, клуб ради у "ванредном режиму"

Велика Британија увела је санкције милијардеру Роману Абрамовичу због рата у Украјини, односно претежно његових веза са руским предсједником Владимиром Путином.

четвртак, март 10, 2022 / 14:57

Удар на олигархе није нова вијест у Великој Британији, одавно је најављиван, па је због тога Абрамович прије десетак дана огласио да продаје Челси, међутим сада му је замрзнута комплетна имовина и зато не може да дође до трансакције. Односно, биће му потребна посебна дозвола, док ће санкције значајно утицати и на функционисање Челсија.

Британски медији јављају да је Челси добио специјалну лиценцу за "фудбалске активности", па тако могу да играју утакмице, као што ће бити случај вечерас против Норича на гостовању.

Играчи и сви запослени у Челсију не морају да брину, и даље ће добијати плату, али организација утакмица постаје проблем. Челси више не може да продаје улазнице у слободној продаји него ће убудуће на утакмицама присуствовати само власници сезонских карата, док нема информација како ће се то одразити на гостујуће навијаче.

Такође, Челси гостовања може да организује са буџетом само до 25 хиљада евра, што неће бити проблем за реванш у Лилу, али за даље такмичење у Лиги шампиона… Ко зна.

Челси је тренутно "у лимбу" – не могу да купују играче, нити да продају клуб, односно то ће бити могуће тек ако Абрамович добије специјалну дозволу Владе.

"Неће добити ни пенија од продаје", већ су поручили Енглези, док је Абрамович намијенио новац жртвама рата.

У међувремену су се у јавности појавиле информације да ће Абрамович продати Челси до половине марта, а да су најзаинтересованији Американац, Саудијац и Британац.Оставите одговор