Емил Влајки: Колонизација БиХ и судбина њених народа

Из кабинета потпредсједника РС стигло је саопштење о окупационој политици коју на овим просторима воде најмоћније земље међународне заједнице. Након разбијања Југославије, окупација и колонизација БиХ имала је првенствено за циљ, од најмоћнијег дијела међународне заједнице, стварање перманентног жаришта на периферији Еуропе која ће будућу Еуропску Унију тјерати у перманентну кризу. Карактеристике такве политике на […]

четвртак, јун 2, 2011 / 17:44

Из кабинета потпредсједника РС стигло је саопштење о окупационој политици коју на овим просторима воде најмоћније земље међународне заједнице.

Након разбијања Југославије, окупација и колонизација БиХ имала је првенствено за циљ, од најмоћнијег дијела међународне заједнице, стварање перманентног жаришта на периферији Еуропе која ће будућу Еуропску Унију тјерати у перманентну кризу. Карактеристике такве политике на нашим просторима су се огледале:

а) Кроз непрекидну демонизацију Срба који су на различите начине проглашавани геноцидним народом све док и сами нису били приморани (у Србији) да то признају. То иде до те мјере да се било који ухапшен Србин унапријед медијски проглашава ратним злочинцем, крвником, и бива затворен, док се, на примјер, ухапшени Бошњаци амнестирају, а неки и дочекују као хероји;

б) Кроз толерирање етничког чишћења Хрвата који су на просторима БиХ сведени на око 55% у односу на 1991.;

ц) Кроз стварање камена спотицања између хрватског и српског народа: толериран (а, индиректно, и стимулиран) присилан одлазак Срба из Хрватске и Хрвата из Републике Српске;

д) Кроз стварање камена спотицања између Хрвата и Бошњака. У Федерацији су Хрват постали „бошњачко цвијеће“, „бошњачки коров“ што је резултирало одласком од 150 000 Хрвата из тог ентитета. У Средишњој Босни, Хрвати су манипулирањем опћинским границама буквално опкољени Бошњацима који се користе и неким хрватским партијицама – икебанама;

е) Довођењем и и имплантацијом од стране САД-а муџахедина и вехабија;

ф) Апсолутном подршком САД-а Бошњацима и фаворизирањем њихових радикалних исламских дијелова у политици и култури.

Референдумом против демонизације Срба

Прогон и осуда Срба који су се вршили кроз тужилаштво БиХ, само је један од (пост)модерних начина демонизације тог народа. Референдумом, као демократским средством основних људских права, хтјело се , више симболички него конкретно, томе стати на крај. Али су реакције дијела међународне заједнице биле застрашујуће неочекиване. Пријетило се бонским овлаштењима, санкцијама, смјењивањем функционера, залеђивањем њихове имовине и слично. С тим пријетњама се жељело постићи:

а) Да се одврати пажња од ситуације у Федерацији. Наиме, тамо је успостављена нелегална и нелегитимна бошњачка власт захваљујући репресивном дјеловању Високог Представника који је блокирао демократске БиХ механизме. Дјеловање ове власти огледат ће се у континуираном гушењу хрватског народа на том подручју, па ће Хрвати полако наставити напуштати овај ентитет који ће у потпуности бити у политичкој, економској, полицијској и културној власти Бошњака.

б) Пријетње су исто тако имале за циљ умањење критичне свијести владајућег политичког врха Републике Српске. Појавила се и мрква на другом крају штапа која је можда и јестива, али од које се неће моћи дуго живјети.

Вјероватно је, да ће слиједећи референдум релативно брзо постати неопходан.0 КОМЕНТАРА

  1. а, да, поштовани професор, за етничко чишћење Хрвата ипак консултује споразуме Милошевић- Туђман као и Караџић – Изетбеговић – Бобан???

    а за ентичко чишћење Срба из Хрватске опет споразм Милошевић – Туђман а не би било лоше ни прочитати мало о суђењу Симатовићу и комапанији..

    а ово поистовјећивање Бошњака са Церићевим понашањем је смијешно. човјек би помислио да неко калибра професора Влајкија информације не купи са ТВа…

    на крају, зашто не и подршка фундаменталним вјерским снагама?? па, и Хратске је даје својима аи РС својима… мало је професор смушен..

Оставите одговор