Ел Чапо лоциран захваљујући интервјуу са Шоном Пеном

Мексичке власти саопштиле су да су успјеле да открију локацију на којој се крије одбјегли нарко бос Хоакин "Ел Чапо” Гусман и да га ухвате захваљујући интервјуу који је он у тајности имао прије неколико мјесеци са америчким глумцем Шоном Пеном, пренио је Танјуг.

недеља, јануар 10, 2016 / 16:14

Пенов интервју са Гусманом, који је досад двапут бјежао из максимално обезбјеђених затвора у Мексику, објављен је касно синоћ на сајту америчког часописа "Ролинг Стоун”, пренијела је агенција АП. Интервју је наводно одржан на непознатој локацији у Мексику крајем 2015. године, неколико мјесеци прије него што ће "Ел Чапо” бити поновно ухваћен прошлог петка у граду Лос Мочис, у покрајини Синалоа, након што је био у бјекству шест мјесеци.

Ел Чапо каже да не осјећа грижу савјести нити одговорност за кријумчарење дроге вриједне милијарде долара у САД, а себе не сматра насилним човјеком упркос томе што га терете за многобројна убиства.

Он је, отварајући се без преседана у интервјуу који је синоћ објављен, а који је у тајности имао прије пар недеља са холивудском звијездом Шоном Пеном за магазин "Ролинг Стоун”, себе описао као породичног човјека пуног љубави који никада не заподјева кавгу, али је спреман да се брани када је то потребно.

"Ја сам особа која ни у ком случају не тражи проблеме… Ја се само браним, ништа више”, рекао је Ел Чапо Пену на видео-снимку након што се састао са њим на непознатој локацији у Мексику, захваливши Богу што му је помогао да побјегне из затвора, пренио је Ројтерс.

Ел Чапо је казао и да се не дрогира већ 20 година, те да се сматра срећном особом, јер је слободан.

"Не осјећам ништа што ми угрожава здравље или мисли. Добро се осјећам”, рекао је тада одбјегли наркобос, неколико недеља прије него што је ухваћен у петак.

На Пеново питање да ли се осјећа одговорним за висок ниво зависности од дроге у свијету, Ел Чапо одговара да се не осјећа одговорним, јер се та зависност неће нимало смањити када њега не буде било, али напомиње да не жели да га приказују као "часну сестру”.

"Обезбјеђујем више хероина, метамфетамина, кокаина и марихуане од било кога другог у свијету. Имам читаву флоту подморница, авиона, камиона и бродова”, поносно је изјавио Ел Чапо, упитавши Пена да ли је много људи у САД чуло за њега.

Пен је рекао да се његов саговорник занимао и за рад филмске индустрије, али да није био импресиониран финансијском добити на том пољу.

Такође је изразио интересовање за пословање у домену нафте, али је признао да му начин на који је згрнуо иметак ограничава инвестирање.

"Навео је низ искорумпираних великих корпорација, како у Мексику тако и у другим земљама. Са отвореним презиром је набројао неке у којима "пере” новац и које узимају свој цинични део наркопите”, написао је Пен у свом чланку.

Извори у мексичкој влади су јуче саопштили да су власти знале за планирани састанак Пена и Ел Чапа те су пратиле Пеново кретање и лоцирале наркобоса, што им је помогло у његовом коначном хапшењу.Оставите одговор