Босић: Додик предао Брчко, а сад по њему турбосрбује

Предсједник Српске демократске странке Младен Босић изјавио је да је јуче присуствовао свечаној академији поводом Дана Републике Српске, а да није био на пријему у згради Владе Републике Српске, као ни данас у Брчком, нити ће убудуће ићи на пријеме које сазива Милорад Додик. "Јасно ми је да их организује искључиво у сврху своје политичке […]

недеља, 10 јануара, 2016 / 16:41

Предсједник Српске демократске странке Младен Босић изјавио је да је јуче присуствовао свечаној академији поводом Дана Републике Српске, а да није био на пријему у згради Владе Републике Српске, као ни данас у Брчком, нити ће убудуће ићи на пријеме које сазива Милорад Додик.

"Јасно ми је да их организује искључиво у сврху своје политичке промоције, а не прославе Дана Републике Српске. То доказује и његов данашњи непримјерени покушај обрачуна са мном у граду гдје суграђани најбоље знају ко сам ја и гдје су своје мишљење о мени показали много пута до сада на изборима", казао је предсједник СДС.

"Иначе је Додиково име на специфичан начин везано за судбину Брчког јер, немојте заборавоти да је Додик био премијер када је донесена арбитражна одлука којом је Брчко изузето из састава Републике Српске. Сјетите се да је тад поднио оставку коју никада није реализовао, а све вријеме је тврдио да само ако он и Слога тадашња буду на власти може Брчко остати у Републици Српској, јер је наводно он добар са Мадлен Олбрајт, јер га воли Запад. Он ће обезбиједити да Брчко остане у Републици Српској", подсјећа Босић.

Али и систиче да је управо Додикова власт и власт тадашње Слоге омогућила да се створе услови да се донесе овако неповољна арбитражна одлука и то ће остати записано у историји и на неки начин то је остала омча око врата Републике Српске и то је једна и главна заслуга Милорада Додика за Брчко Дистрикт.

Босић истиче да је Милорад Додик тешко корумпиран политичар који је свјестан да се затвара круг доказа о милионском криминалу.

"То је стварни разлог оваквих напада и покушаја да се турбо национализмом и агресијом скрене пажња са чињенице да се на челу Републике Српске, нажалост, налази човјек који је тешко злоупотребио повјерење.

У страху су велике очи, јер тренутак истине тек долази. Све док се Република Српска не ухвати у коштац са корупцијом врха власти која ју изједа, неће моћи кренути напријед," поручио је Босић.0 КОМЕНТАРА

 1. Арбитражне одлуке не доносе премијери, ма како моћни били. Због оваквих изјава ово ће увек бити другоразредни политичар.

  П.С.: Не заборавите да је питање нерешеним оставио СДС, који је имао и председника и премијера и све могуће институције.

 2. „ЛОПОВИ И ПРЕВАРАНТИ ЋЕ ХТЕТИ ВАЖНЕ ДРЖАВНЕ ФУНКЦИЈЕ. А демократија ће им то дати.
  А КАДА ЛОПОВИ И ПРЕВАРАНТИ КОНАЧНО ДЕМОКРАТСКИ ПРЕУЗМУ ВЛАСТ, ЈЕР КРИМИНАЛЦИ И ЗЛОЧИНЦИ ЖЕЛЕ МОЋ,НАСТАЋЕ ГОРА ТИРАНИЈА НЕГО У ВРЕМЕ БИЛО КОЈЕ МОНАРХИЈЕ ИЛИ ОЛИГАРХИЈЕ“

  Рече један мислилац још П.Н.Е.!
  Тако да ту дилеме нема. Свака власт се мијења само на начин како је и дошла.

 3. Tako je Slavija!
  Klin se klinom izbija.

  Kod nas tiranija? Neeee. OBERTIRANIJA !

  Ono, što se mene tiče, najviše bih volio da nas okupira neki strani okupator, recimo, Skandinavske zemlje, Švica, da se povampiri Austrougarska, što da ne i Angelina Njemačka….
  Pa kad nas tiranišu , neka tirani budu stranci, nekako oni to rade manje surovo , manje drsko nego što to rade domaći tiranini , bolje reći domaći kostolomci i mdkrvopije..
  Stranci su pravili tvornice, pilane, pruge, puteve , ali ovi, nedoimbogdabogda, sve sa zemljom sravniše.

  I, nekako manje boli ako u tebe nišani i paljbu naredjuje Fric, nego mileMarkoPero…

  Kažu, djeca bi nam morala da govore jezikom okupatora.
  Pa, šta? Zar naša djeca i sadašnji okupatora ne govore istim jezikom , a on nam dušu vadi i kosti lomi?

  Svakako su škole stranih jezika prebukirane, čeka se na upis po nekoliko mjeseci, bježe djeca isprad britkog noža naoštrenog ljutom bijedom.

 4. “ Vlada Aleksandra Džombića donijela je odluku kojom definitivno ukida međuentitetsku liniju razgraničenja u oblasti Brčko, čime u potpunosti implementira Konačnu arbitražnu odluku u oblasti Brčkog od 5.3.1999. godine. Republika Srpska je od trenutka donošenja odluke 01. decembra 2011. godine definitivno teritorijalno podijeljena na dva dijela. Ono što je Vlada Milorada Dodika počela 1999.godine, Vlada Aleksandra Džombića je završila 2011.godine.“

 5. Па Додик је тад, колико се сјећам, тврдио да ће поднијети оставку, уколико Брчко не припадне Р.Српској. Тврдио и слагао,као и много пута послије тога. Међутим то му дође као нормално јер патолошко лагање често прати клептоманију.

 6. Да подсјетим фронталук да је статус Брчког у Дејтону остао недефинисан и препуштен је арбитражи.

  Могла су се десити три сценарија:
  1. Да припадне РС
  2. Да припадне ФБиХ
  3. Да у виду дистрикта остане заједничка територија

  Спортским жаргоном казано утакмица је завршена неријешено. Нећу овом приликом да нагађам какав би резултат био да је тада умјесто Додика СДС био на власти. Нека свако да свој суд. Ја тачно знам шта би се десило.

  Један озбиљан политичар никад не би смио дати овакву изјаву. Ако је Брчко дато, онда мора имати и одговор коме је дато. Могло је бити дато само ФБиХ, а видимо да није.

  Ако Босић мисли да јесте дато, односно да је Брчко у ФБиХ, онда не треба да се љути када му Додик каже да је издајник.

  Ево и ја му кажем исто.

 7. Oroz to nije istina.procitaj memoare ovih koji su ucestvovali u dejtonskim pregovoprima
  U pitanju nije bio status Brckog vec medjuentitetska linija razdvajanja na podruciju brckog da li ce ici kilometar gore ili dole.
  Milosevic je na to pristao u zadnjem trenutku 21 novembra 1995 jer muslimani nisu htjeli da prihvate sporazum ,vjerovato su ih ameri na to nagovorili…

  znaci arbitrazni sud je trebao da arbitrira oko medjuentitetske linije razdvajanja u reonu brckog a ne da odlucuje kome ce brcko pripasti

  medjutim oni su proglasili brcko kondominijumom

  dodikova krivica je ta sto je pristao na promjenu dejtonskog ugovora i sto je pre nekoliko godina ucestvovao u promjeni aneksa 4 ustava bih amandmanom kojim je arbitrazna odluka prihvacena i ubacena u Aneks 4..po meni je to veleizdaja

 8. Симо Ороз занијемио!Човјек му објаснио.

  Милорад Додик је задњих неколико дана у три тв наступа нанио себи много више штете него што му је нанијела опозиција у 2015. години. Након РТРС монолога у којем је дао до знања да он није предсједник свих грађана српске који одражава народно јединство, код Марина је као „свемирску издају“ навео тек чињеницу да је Уставном суду БиХ повећан буџет за 150000 КМ, заборавивши да је двије године раније Никола Шпирић Суду и Тужилаштву БиХ повећао буџет за 700000 КМ. Докрајчио се синоћ на РТС, јер га је новинарка РТС неугодним питањима збунила, мијењао је фацијалне експресије као код Душке Јуришић некад, језик се запетљавао, а на питање о вили на Дедињу јавно ухваћен у лажи (слично као у Хагу). При томе је додиривао и чешкао нос, а то је један од најзначајнијих знакова лагања у невербалној комуникацији. За њега лично и све нас било би најбоље да сам оде. Што прије. Ваљда је научио нешто на Милошевићевим грешкама.

 9. На чемо год да си, лоше делује на тебе.

  Што се тиче Брчког, Дејтонским споразумом је све речено. Арбитража је обавезна и тако је спроведена. Супер ако су промашили тему, онда одлука може да се обори. Иначе је све једна телалуковска прича.

  А како ове есдееслије виде Додика иначе, ни не чуде овакви закључци.

 10. Не знам да ли би то опет кобајаги требало бити нешто смешно или пак опет инсинуира на мој идентитет…у сваком случају, чудног ли чуда, опет си побркао лончиће. Што није ново када су неке твоје тезе у питању.

  У сваком случају, ја ни од најзагуљенијих есдеесоваца не чујем такве будалаштине.

 11. Oroz ne moze odluka da se promjeni jer je cinom veleizdaje doslo do promjene dejtonskog ugovora i njegovog aneksa 4..
  Aneks 4 je ustav BIH.

  Aneks 4 je promjenjen tako sto je Dodik prihvatio amandman 1 na aneks 4 DMS odnosno ustav BIH koji je arbitraznu odluku ugradio u aneks 4 odnosno ustav bih i tako je prvi put promjenjen dejtonski ugovor..

  To je krivicno dijelo i svi koji su u tome ucetsvovali u svakoj normalnoj drzavi bi bili porcesuirani za djelo veleizdaje ,rusenje ustavnog poredka i narusavanje teritorijalnog inetegriteta drzave republike srppkse sve se to desilo 26. marta 2009. na sjednici parlamentarne skupstine koja je izglasala amandaman 1
  Inace arbitraznom odlukom je Brcko proglaseno kondominijumom zajednickim vlasnistvom oba entiteta .Dodikova vlada je 2011 i zvanicno izbrisla medjuentitetsku liniju kroz Brcko
  Izdaja Izdaja

 12. nisam clan ni jedne stranke,15.01.2016. 12:59:01

  “Oroz ne moze odluka da se promjeni jer je cinom veleizdaje doslo do promjene dejtonskog ugovora i njegovog aneksa 4..
  Aneks 4 je ustav BIH.“

  Ако би се ствари посматрале твојом логиком онда је пристајање на Дејтонски споразум највећа издаја.
  Арбитражна одлука била је обавеза која је прихваћена потписивањем тог споразума. Ако има издаје онда је издаја настала тада.

  Тврдим да би Брчко припало ФБиХ да је нека друга опција била власт у РС у том тренутку.

Оставите одговор