Џомбић: Паре за музиканте!

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић примио је данас, у свом кабинету, делегацију Бањoлучке филхармоније коју је предводио директор Дамир Јованић. Састанку је присуствовао и министар просвјете и културе Антон Касиповић. Представници Бањoлучке филхармоније упознали су премијера Александра Џомбића са настојањима да, средином овог мјесеца, организују више концерата у Републици Српској на којима ће учествовати […]

среда, јун 1, 2011 / 13:47

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић примио је данас, у свом кабинету, делегацију Бањoлучке филхармоније коју је предводио директор Дамир Јованић. Састанку је присуствовао и министар просвјете и културе Антон Касиповић.

Представници Бањoлучке филхармоније упознали су премијера Александра Џомбића са настојањима да, средином овог мјесеца, организују више концерата у Републици Српској на којима ће учествовати и музички умјетници из Црне Горе. Директор Дамир Јованић истакао је да је, за сада извјесно, да ће Бањoлучка филхармонија одржати концерте у Приједору и Бањој Луци.

Премијер Александар Џомбић дао је пуну подршку раду Бањoлучке филхармоније и додао да ће Влада Републике Српске и даље подржавати овакве догађаје јер они доприносе развоју музичке културе у Републици Српској.0 КОМЕНТАРА

  1. Jaka filharmonija,nema sta, u cijeloj Banjaluci nema pet ljudi koji znaju pravilno drzati a kamoli svirati neki muzicki instrument (gitaru i ‘armoniku ne racunam), i sad ce BL odjednom postati metropola jer je dobila filharmoniju, makar formalno. Pretpostavljam da je u sve ukljucen i banjalucki Mocart ili ti ga Mladen Matovic, koji je napisao himnu RS u stilu pjesmice za Djurdevdanski festival. Jos i na njih trositi pare je stvarno sramotno, u drzavi gdje je svaki drugi covjek socijalni slucaj x-(.

Оставите одговор