Џомбић и ММФ задовољни Српском

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић разговарао је, данас, у Бањој Луци, са представницима Међународног монетарног фонда на челу са шефом делегације, Костасом Христоум. Премијер Александар Џомбић је истакао да је Република Српска заинтересована за наставак сарадње са ММФ-ом. Он је нагласио да је, упркос изостанку кредитног аранжмана са ММФ-ом, Република Српска, емисијом трезорских записа, […]

среда, јун 1, 2011 / 18:23

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић разговарао је, данас, у Бањој Луци, са представницима Међународног монетарног фонда на челу са шефом делегације, Костасом Христоум.

Премијер Александар Џомбић је истакао да је Република Српска заинтересована за наставак сарадње са ММФ-ом. Он је нагласио да је, упркос изостанку кредитног аранжмана са ММФ-ом, Република Српска, емисијом трезорских записа, задржала фискалну и социјалну стабилност и наставила са планираним реформама.

Шеф делегације ММФ-а Костас Христоу је изразио задовољство фискалним прилагођавањем које је Република Српска извршила у складу са захтјевима ММФ-а.

Премијер Џомбић је упознао шефа делегације ММФ-а Костаса Христоуа са макроекономским показатељима у Републици Српској и пуњењем буџета Републике Српске у првом кварталу ове године.

Током састанка разговарано је и о глобалном фискалном оквиру и расподјели прихода од индиректних пореза између ентитета и заједничких институција. Премијер Александар Џомбић је нагласио да треба наставити разговоре око глобалног фискалног оквира међутим, истакао је да Република Српска остаје при ставу да је неприхватљиво нереално повећање буџета на којем инсистирају представници заједничких институција.Оставите одговор