Џомбић: Покренута процедура за помоћ осумњиченима пред Хашким судом

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић изјавио је данас да је покренута процедура за пружање помоћи фондацији за пружање правне помоћи осумњиченима пред Хашким трибуналом. Џомбић је рекао новинарима да ће сутра предложити такву одлуку на сједници Владе, изразивши наду да ће је Влада усвојити. Министар рада и борачко-инвалидске заштите РС Петар Ђокић рекао је […]

среда, 1 јуна, 2011 / 17:48

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић изјавио је данас да је покренута процедура за пружање помоћи фондацији за пружање правне помоћи осумњиченима пред Хашким трибуналом.

Џомбић је рекао новинарима да ће сутра предложити такву одлуку на сједници Владе, изразивши наду да ће је Влада усвојити.

Министар рада и борачко-инвалидске заштите РС Петар Ђокић рекао је раније данас да ће формирање фондације за помоћ оптуженима пред Хашким трибуналом у Републици Српској бити убрзано и окончано конкретним одлукама, а да ће задатак фондације бити да организује одбрану и обезбиједи све што је оптуженима потребно.

Ћургуз је јуче на митингу подршке генералу Младићу на бањалучком Тргу Крајине предложио Влади Српске да одмах ребалансом буџета одреди финансијска средства за потребе одбране оптужених за ратне злочине у Хагу – бившег предсједника Републике Српске Радована Караџића и бившег команданта Главног штаба ВРС генерала Ратка Младића и за оптужене пред Судом БиХ.Оставите одговор