Двије украдене Пикасове слике се налазе у Србији

Двије украдене слике Пабла Пикаса, вриједне више милиона долара, пронађене су у Србији, известила је швајцарска ТВ станица "СФ”. Швајцарска телевизија је пренјела изјаву тужиоца кантона Швиц Шарла Феслера да се два платна у уљу налазе на сигурној локацији. Феслер је за „СФ” рекао да је Швајцарска поднела захтев Србији да слике буду враћене, али […]

субота, октобар 8, 2011 / 09:33

Двије украдене слике Пабла Пикаса, вриједне више милиона долара, пронађене су у Србији, известила је швајцарска ТВ станица "СФ”.

Швајцарска телевизија је пренјела изјаву тужиоца кантона Швиц Шарла Феслера да се два платна у уљу налазе на сигурној локацији.

Феслер је за „СФ” рекао да је Швајцарска поднела захтев Србији да слике буду враћене, али није открио где се платна налазе, као ни информацију о могућим починиоцима, пренио је АП.

Дјела славног шпанског сликара „Глава коња” (1962) и „Стакло и крчаг” (1944) украдене су са изложбе у малом граду Фефикону, у близини Цириха, у фебруару 2008. године.

Швајцарској је слике позајмио музеј Шпренгел из њемачког града Хановера, подсјетила је америчка агенција.Оставите одговор