ПДП: Истражити све у вези Новог Јелшинграда

Предсједништво ПДП je одржало другу сједницу у Бањoj Луци, на којој је између осталог, разматрало најновију аферу продаје предузећа „Нови Јелшинград“ под сумњивим околностима. Преносимо закључке: – Предсједништво ПДП сматра да су огромна задужења и расипништво владајуће коалиције у Републици Српској, предвођене СНСД-ом, омча око врата Републици Српској, јер нас води у економску нестабилност и […]

субота, 8 октобра, 2011 / 09:40

Предсједништво ПДП je одржало другу сједницу у Бањoj Луци, на којој је између осталог, разматрало најновију аферу продаје предузећа „Нови Јелшинград“ под сумњивим околностима. Преносимо закључке:

– Предсједништво ПДП сматра да су огромна задужења и расипништво владајуће коалиције у Републици Српској, предвођене СНСД-ом, омча око врата Републици Српској, јер нас води у економску нестабилност и потпуну неизвјесност у наредним годинама, што неминовно доводи и до политичког слабљења.

Распродаја свега што је вриједно и уништавање привреде у Републици Српској од стране владајуће каолиције мора престати и зато Предсједништво позива све надлежне истражне органе да утврде истину у најновијој афери препродаје предузећа „Нови Јелшинград“, које је Влада РС купила за 8,5 милиона КМ, а касније га продала за 2 милиона КМ мање ГП Крајина, познатом по блиским везама са предсједником Републике Срспке Милорадом Додиком и владајућим СНСД-ом.

Предсједништво ПДП сматра да се мора истражити зашто је понуда ГП Крајина прихваћена директном погодбом у року од само пет дана и да ли је тачно да је понуда једне иностране компаније одбијена иако је била значајно повољнија.

Предсједништво је дало пуну подршку радницима „Новог Јелшинграда“ који су претходних дана изражавали протест против начина на који је предузеће продано, јер радници не смију бити колатерална штета сумњивих трансакција власти и тајкуна.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *