ДСС и СНС: Слажемо се или не?

БЕОГРАД – Потпрједседник ДСС Ненад Поповић изјавио је да ће сарадња те странке и СНС зависити од одговора напредњака на политику да ЕУ нема алтернативу.

уторак, септембар 28, 2010 / 10:44

БЕОГРАД – Потпрједседник ДСС Ненад Поповић изјавио је да ће сарадња те странке и СНС зависити од одговора напредњака на политику да ЕУ нема алтернативу.

Са друге стране, замјеник предсједника СНС Александар Вучић рекао да је правило да се „мањи поток улива у већу реку” и да би народњаци требало да се изјашњавају о програму напредњака, а не обрнуто.

Вучић и Поповић су, гостујући у емисији „Упитник” на Радио-телевизији Србије, изнијели различите ставове о уласку Србије у ЕУ, док је, с друге стране, портпарол ДС Јелена Триван рекла да је коалиција СНС и ДСС „природна”, с обзиром да су обе странке ‑дубоко у свом бићу антиевропске”.

„Нисам још видео на кугли земаљској да се велика река улива у мањи поток, обично је обрнуто. Било би добро да добијете ви наше предлоге, па да се изјасните о њима. Ви ћете добити одговор на ваша питања”, рекао је Вучић, одговарајући Поповићу на његову констатацију да даља сарадња зависи од СНС, односно од одговора на ставове ДСС да ЕУ нема алтернативу.

Вучић је поновио да за СНС Србија нема алтернативу, али да се залаже за њен улазак у Европску унију.

„Наша намера је, и она остаје, да окупимо што је могуће већи број странака у борби против режима. Ови који не улазе у воз за промене неће имати политички успех”, навео је Вучић.

Замјеник председника СНС је поновио да та странка није страним амбасадама слала стенограме разговора са лидером ДСС Војиславом Коштуницом, већ да их је упућивала на стенограме конференција за новинаре, објављене на сајту напредњака, додајући да може да разумије „узнемиреност” у дипломатским круговима.

„Они траже гаранције стабилности у Србији и знају да до промена долази и да је то неминовност. Они желе да после тога опредељење будуће Србије буде за ЕУ. Претпостављам да је то њихов интерес”, казао је Вучић и додао да се СНС никоме не правда за своје ставове и да та странка сама одлучује како ће се понашати.

Поповић је казао да је ДСС мишљења да је СНС ближе тези да ЕУ нема алтернативу, а да народњаци имају сасвим други програм, који, поготово у економији, подразумијева да ЕУ нема алтернативу.

Повезано: Историја љубави Коштунице и НиколићаОставите одговор