Драшковић: Вучић се преобратио, исто као и ја

Са или без датума, избори нам требају, да влада не би остала "раштимовани оркестар" оних који су за промјене, и оних који само причају, каже Вук Драшковић. "У случају ванредних избора, СПО би ишао у коалицију са онима који су за ЕУ безусловно и које евентуално недобијање датума неће бацити у очајање или их подстаћи […]

понедељак, јун 17, 2013 / 09:28

Са или без датума, избори нам требају, да влада не би остала "раштимовани оркестар" оних који су за промјене, и оних који само причају, каже Вук Драшковић.

"У случају ванредних избора, СПО би ишао у коалицију са онима који су за ЕУ безусловно и које евентуално недобијање датума неће бацити у очајање или их подстаћи да напусте европски пут Србије. За мене је тај пут, наш Рубикон. Нема назад, нема застајкивања ни премишљања. Тако је Цезар ушао у Рим", каже за “Блиц” Вук Драшковић, предсједник СПО.

Драшковић додаје да би било најбоље да избори буду за Скупштину Србије, која би у року од три мјесеца усвојила и нови устав.

Говорећи о добијању датума, Драшковић сматра да је Србија заслужила датум пошто је урађено доста за претходних годину дана.

"Али многе преузете обавезе, нажалост, нису испуњене. У Берлину, кључној престоници озбиљног двоумљења око датума, одмлеравају шта је мање ризично. Да ли зажмурити пред неиспуњеним обавезама Србије или истрајати на њемачкој педантности у поштовању потписаног? Ако зажмуре, могуће да споразуми са Косовом неће бити примијењени јер још није примењен споразум о интегрисаном управљању границом", каже Драшковић.

Ако Берлин "не зажмури" могуће је да Србија обустави примјену Бриселског споразума.

"Нема сумње да је много људи у Београду талентованих за деструкцију и несрећу. Морамо, међутим, знати да је ЕУ потребнија Србији него Србија ЕУ, па никога не смијемо уцјењивати сопственим економским и демократским сломом. Истовремено, има још времена да примјенимо доста тога што је потписано, чиме бисмо разбили постојеће сумње у кредибилност нашег државног потписа. Надам се да ће тако бити и да ће 28. јуна Србији бити одређен датум за почетак приступних преговора са ЕУ", каже Драшковић.

Говорећи о Политичкој академији СПО, Драшковић се осврнуо и на Вучићеву улогу у њој.

"Ако прихвати да буде предавач, Вучић би могао да говори нешто слично ономе што је недавно написао у “Данасу” – да је и он давао допринос по Србију погубној политици сукоба са Европом, са НАТО, са САД, са нашим сусједима, да је разумио да нам таква политика доноси само несрећу и поразе, и да се, због тога, данас тако одлучно залаже за чланство Србије у ЕУ, за помирење са свима у нашем окружењу. Ја му вјерујем. Средином 1990. десило ми се нешто слично. Схватио сам да су неки моји дотадашњи наступи били изван времена, изван могућег, противни новој Европи без Берлинског зида и да је та Европа једина", каже Драшковић.0 КОМЕНТАРА

  1. Још од „косовског Вука“, преко кума Вујице,(а ово посебно занимљиво)и Томе Вучића око издаје Карађорђа, па све до данашњих „вукова и вучића“.
    Кобна имена за Србију, или усуд!?

    А ово прљање Видовдана са некаквим датумом, је још додатно гурање прста у око.

  2. Чуј, шта би? Патриотску политику у Србији су годинама водили само Вук, Чеда и Чанак. Сада ту политику невјешто спроводи Вучић. Ја Вучића критикујем јер за дате уступке нмије вјешт да извуче политичку корист.
    Давно сам ја рекао да би Срби на сјеверу Косова давно имали аутономију да се на вријеме слушало Вука (и Чеду и Чанка).

    Надам се да сам био јасан.

Оставите одговор