Депардје у подухвату: Имаћу пасоше свих земаља свијета

Француски глумац и руски држављанин Жерар Депардје изјавио је данас да ће поднијети захтјев за алжирски пасош, а вјероватно и за неке друге, описавши себе као "грађанина свијета". Депардје (64) је у јануару затражио руско држављанство послије сукоба са француским властима око повећања пореза за богате. "Волео бих да имам седам (пасоша). Затражићу алжирски и […]

понедељак, јун 17, 2013 / 09:48

Француски глумац и руски држављанин Жерар Депардје изјавио је данас да ће поднијети захтјев за алжирски пасош, а вјероватно и за неке друге, описавши себе као "грађанина свијета".

Депардје (64) је у јануару затражио руско држављанство послије сукоба са француским властима око повећања пореза за богате.

"Волео бих да имам седам (пасоша). Затражићу алжирски и друге. То ће ми помоћи да избјегнем визе", рекао је он француском недељнику "Журнал ди диманш".

Депардје, који отворено исказује своје дивљење према руском предсједнику Владимиру Путину, рекао је да је Путин урадио "много за културу".

Глумац је себе описао као некога ко је "помало бунтовник, који размрдава ствари и који је понекад пијан".

"Мислим да се овај хулигански дух допада Путину", рекао је он и додао да је и поред свега тога здраворазумска особа, пренијела је агенција Франс прес.

Париски суд би идуће седмице требало да донесе пресуду у случају против Депардјеа, који је у новембру ухапшен јер је пијан пао са скутера. Тужилаштво је тражило казну од 4.000 евра и казнене поене.Оставите одговор