ДП: Помен за нестале новце ИРБ

Представници омладине Демократске партије данас су у знак сјећања на народног трибуна и борца против неправде Петра Кочића, подсјетили на, како је истакнуто, "једну од највећих неправди која је задесила Републику Српску од Кочићевог времена до данас". Након што су у име Демократске партије, оставили вијенце, омладинци су кренули ка згради ИРБ РС. -Милијарду и […]

недеља, август 29, 2010 / 18:34

Представници омладине Демократске партије данас су у знак сјећања на народног трибуна и борца против неправде Петра Кочића, подсјетили на, како је истакнуто, "једну од највећих неправди која је задесила Републику Српску од Кочићевог времена до данас".

Након што су у име Демократске партије, оставили вијенце, омладинци су кренули ка згради ИРБ РС.

-Милијарду и три стотине милиона марака потрошене су из ове банке на разне инраструктурне пројекте, што велике, што мале, од којих грађани РС, неподобни по страначкој припадности, нису видјели ни фенинга – тврде у ДП.

-Управо због директне одговорности руководства ИРБ-а, Владе РС, ресорног министра Александра Џомбића, његову слику поставили смо на симболични надгробни споменик остављен испред ИРБ-а РС, у знак сјећања на нестале народне паре добијене продајом „Телекома Српске“. Тачно милијарду и стотину милиона марака, несталих без трага, подијељених по страначкој, родбинској и кумовској линији, зарадила је једна генерација за другу. Узалуд. Једној генерацији украли су прошлост, другој будућност – наводи се у саопштењу ДП.

ДП је након перформанса позивала све грађане да 3. октобра изађу на изборе и гласају за промјене.Оставите одговор