Доста је било литија, сада мало Монтенегра: Конкурс за најбољу квир причу

Qуеер Монтенегро расписује Четврти регионални конкурс за најбољу квир причу- Wрите Qуеер; а ми волимо оставити непресловљена слова којих нема у српском језику, таман колико не постоји ни црногорски који се спомиње у саопштењу уз подршку ЕУ.

понедељак, новембар 9, 2020 / 12:12

"Људска права ЛГБТQ особа још су угожена широм свијета који се неповратно мијења, а цијела заједница је у опасности усљед свакодневне дискриминације и вербалних и физичких напада. У години у којој је физичка дистанца неопходна, наглашавамо важност видљивости и повезаности ЛГБТQ+ заједнице, те тражимо нове приче о квир животу”, саопштено је из Qуеера.

На конкурс који је отворен до 1. Јануара 21021, како кажу, треба слати кратке приче с квир тематиком које до сада нису објављене.

"Право учешћа на конкурсу имају сви аутори који пишу на црногорском, српском, босанском и хрватском језику. Могу послати само једну причу обима до 10.000 карактера са проредима”, наводи се у саопштењу.

Аутори најбољих прича биће награђени новчано од 400 еура за прву,300 еура за другу и 200 еура за трећу награду.

Конкурс је анониман.

"Аутори приче шаљу на мејл qуеер.прице@гмаил.цом. У првом документу који укључујете у мејл треба да се налази прича потписана само шифром. У другом документу, под називом "рјесење сифре" аутор треба да наведе своје личне податке који укључују име и презиме, поштанску адресу, имејл адресу и број телефона”, наводи се у саопштењу.

Уколико жели да у објављеној збирци остане анониман или анонимна, аутора то могу нагласити у другом документу.

О наградама одлучује жири који чине компетентни књижевници и теоретичари и чланови организације Qуеер Монтенегро. Одлуку о најбољим кратким причама на основу избора жирија донијеће Управни одбор организације Qуеер Монтенегро.

"Qуеер Монтенегро има право на објављивање награђених, као и осталих прича које пристигну на Конкурс. Аутори награђених прича и осталих прича које ће ући у селекцију за објављивање уступају своја ауторска права Qуеер Монтенегру без надоканде. Аутори награђених прича и осталих прича које ће ући у селекцију за објављивање одричу се ауторских права у случају објављивања прича у издању Qуеер Монтенегра. Аутори награђених прича одричу се ауторских права у случају објављивања прича у издању издавача ког Qуеер Монтенегро одабере”, закључено је у саопштењу.Оставите одговор