Домаћин не побјеђује: Широки води са 2:1

Кошаркаши из Широког славили су над Игокеом у Лакташима са 82:80, и тако повели са 2:1 у финалној серији. Ово је друга побједа Широког у Лакташима, док је Игокеа славила у Широком Бријегу. Трећа утакмица је обиловала преокретима, а Широкобријежани су славили након узбудљиве завршнице. Шампион БиХ биће екипа која прва дође до три побједе. […]

уторак, мај 24, 2011 / 22:09

Кошаркаши из Широког славили су над Игокеом у Лакташима са 82:80, и тако повели са 2:1 у финалној серији.

Ово је друга побједа Широког у Лакташима, док је Игокеа славила у Широком Бријегу. Трећа утакмица је обиловала преокретима, а Широкобријежани су славили након узбудљиве завршнице.

Шампион БиХ биће екипа која прва дође до три побједе. Следећи меч играће се у Широком Бријегу.

Игокеа је повела на почетку са двоцифреном предношћу (14:4), и затим стала. Широки је преокренуо, повео са 21:22.

Повели су гости и са двоцифреном предношћу у другом периоду, али је Игокеа крајем четвртине успјела да ублажити предност.

У другом полувремену домаћи додају гас и прелазе у вођство средином треће четвртине, али Широки сустиже, па се трећи период завршава са 55:53. Широки се вратио, па је након уводних неколико минута задње дионице повео са 60:55. Пет минута прије краја, Широки је имао угодних +7 (68:61).

Поново се Игокеа приближава, али Рамљак тројком доноси предност гостима од 76:72 пред последњи минут. Дозет узвраћа тројком, Рамљак погађа само једно бацање, а чејс компликује и промашује у следећем нападу који је могао донијети изједначење.

Гости поново погађају само једно бацање. Јоксимовић добро пролази и полаже на други обруч, а Штембергер погађа два бацања. У последењем нападу Чејс и Харви играју пик, харви иде под кош и можда је фаулиран, али га судије не свирају, и он потом прави личну грешку.

Најбољи играч меча Пилетић, који је до тада постигао 6 тројки, са два слободна бацања долази до свог 26. поена, и доноси Широком недостижну предност од 5 поена, коју је Чејс само успио смањити тројком у последњем нападу.

меч је осим преокрета обиловао мноштвом погођених тројки. Осим Пилетића из Широког који је био вечерас при шуту, Игокеини играчи су погодили 11 тројки.

Оба тренера сагласни: Ништа није готово

"Очито подлијежемо притиску домаћег терена. Повели смо 10 разлике и одједном стали да играмо. Притисак нас је довео до тога да не можемо рационално да играмо, а они су били растерећени. Пилепић је био главни играч Широког. Сада доле идемо по нови ‘брејк’", казао је тренер Игокее Слободан Клипа.

"То је само побједа, ништа није готово. Видите какве су то утакмице. Момци су показали карактер. Невјероватно шта они раде, то је јако млад тим. Успјели смо контролирати скок и то нам је донијело побједу. Играли смо паметно и јако стрпљиво. Пилепић је одиграо велику утакмицу. То је чисти шутер и свака му част", додао је тренер Широког Иван Велић.Оставите одговор