Додик: Више смо уложили у Бијељину него у Бањалуку

Предсједник Савеза независних социјалдемократа Милорад Додик изјавио је данас у Бијељини да је републичка власт коју води ова странка творац модерне Републике Српске и модерне Бијељине, у коју је власт СНСД-а уложила 220 милиона КМ. "Власт СНСД-а је више уложила у Бијељину него у Бањалуку. У све велике пројекте развоја и подстицаје пољопривреде у Бијељини […]

недеља, децембар 29, 2013 / 15:21

Предсједник Савеза независних социјалдемократа Милорад Додик изјавио је данас у Бијељини да је републичка власт коју води ова странка творац модерне Републике Српске и модерне Бијељине, у коју је власт СНСД-а уложила 220 милиона КМ.

"Власт СНСД-а је више уложила у Бијељину него у Бањалуку. У све велике пројекте развоја и подстицаје пољопривреде у Бијељини републичка власт је уложила колико износе четири градска буџета", рекао је Додик новинарима након засједања градске конференције СНСД-а у Бијељини.

Додик је најавио да ће развој Бијељине и добробит њених грађана и даље бити у фокусу републичке власти, без обзира на покушаје власти СДС-а у граду да инсценира проблеме и усложни ту сарадњу.

Један од будућих глобалних пројеката које је најавио је пројектовање и изградња аутопута од Бањалуке до Бијељине, што ће допринијети отварању града и његовом даљем развоју.

"Ми смо, на неки начин помогли да се градска власт у Бијељини одржи, јер смо великим улагањима дизали стандард овога града, чинимо то и данас и чинићемо и даље, због наших грађана и због активности СНСД-а у Бијељини који се залаже за велике и важне пројекте у свим областима живота", рекао је Додик.

Миловановић: Наредне године унутарстраначки избори у Бијељини

Предсједник Градског одбора СНСД Бијељина Мирослав Миловановић најавио је данас да ће наредне године бити одржани унутарстраначки избори у градској организацији странке, без обзира на изборни резултат.

"Идуће године, након општих избора, а без обзира на изборне резултате идемо у унутарстраначке изборе да бисмо ојачали СНСД у овом граду", рекао је Миловановић након друге градске конференције СНСД-а у Бијељини.

Миловановић је на конференцији за новинаре истакао да је СНСД убијеђен у изборну побједу на предстојећим изборима.

На градској конференцији СНСД-а у Бијељини данас разматрана актуелна политичка ситуација у Републици Српској и БиХ, са нагласком на град Бијељину. Сједница је била затворена за јавност.

Теме засједања су биле упоредни приказ буџетских издвајања 2001-2005. и 2006-2013. године, као и анализа изборних резултата 2008-2010-2012. године, извјештај о раду овог одбора од Изборне градске конференције до краја 2013. године, као и усвајање оквирног плана рада за 2014. годину.0 КОМЕНТАРА

 1. Dzaba opoziciji laganje kad postoje tačni podaci:

  Ukupno uložena sredstva u opštinu su 396.900.739 KM

  – ESK RPRS (na području grada): 9.478.931KM;

  – projekat „Druga dionica obilaznog puta grada Bijeljine (od raskrsnice Bijeljina-Brčko do raskrsnice Bijeljina-Tuzla i izgradnja saobraćajnice Arizona)“ – 4.444.788,51 KM;

  – projekat „Rekonstrukcija i adaptacija kasarne Golo Brdo u Okružni zatvor Bijeljina“ – 1.607.061,96 KM;

  – projekat „Rekonstrukcija Osnovnog i Okružnog suda i Okružnog tužilaštva u Bijeljini“ – 1.410.903,87 KM;

  – projekat „Dogradnja područne škole u Patkovači i rekonstrukcija centralne škole Jovan Dučić Bijeljina“ – 578.369,14 KM;

  – projekat “Adaptacija Osnovne škole Petar Kočić Brodac (opština Bijeljina) i fiskulturne sale pri školi“- 161.278,19 KM;

  – projekat „Adaptacija i rekonstrukcija postojećeg objekta OŠ Sveti Sava Bijeljina“- 238.856,54 KM;

  – projekat „Adaptacija fiskulturne sale Poljoprivredne i Medicinske škole Bijeljina“ – 90.927,95 KM;

  – projekat „Izgradnja postrojenja za centralno grijanje za potrebe Doma učenika Bijeljina“- 50.000,00 KM;

  – projekat „Sufinansiranje projekta za završetak izgradnje mosta na rijeci Savi u Rači i pristupnih puteva na strani Republike Srpske“ – 896.745,16 KM;

  • ESK RPRS (projekti na području više opština): 3.446.470 KM;

  • Ulaganja iz budžetskih sredstava sa pozicije Javne investicije 242.950 KM:
  – u 2008. godini ukupno 200.000,00 KM za projekat “Obilježavanje plovnog puta rijeke Save“
  – u 2012. godini ukupno 42.950,32 KM u skviru projekta “Kapitalne investicije za institucije osnovnog obrazovanja“

  • Ulaganja u investicije i budžetska podrška ministarstava u periodu 2008-2012. godina: 150.612.617 KM;

  • Ulaganja stranih kreditnih i donatorskih sredstava: 121.050.787 KM.

 2. У праву је ово што је рекао. Подржавам улагања у БН, мада мислим да су нама потребна улагања друге врсте. Нама је потребан посао, привреда, а из тога ћемо да градимо и болнице и школе, путеве…

  Осуђујем, још једном, писмо које је погрешно адресирано, написано на непримјерен начин, са циљем стицања политичких поена којим се алудирало на заобилажење Бијељине, што је неистина.

  Овој власти може да се припише заобилажење у много случајева, непланско трошење новца… али запостављање Бијељине не може. Аутор писма би требало да објасни грађанима зашто није испунио обећање и увећао издвајања за пољопривреду у овогодишњем локалном буџету. И медији који ревносно извјештавају о дебаклу бањалучких локалних власти и скандалу око овдашњег локалног буџета и прилика би требало да се баве и тиме. Овако, са медијима који навијају и народом који се сврстао у навијачке групе… немамо будућност. Само реална и непристрасна критика свих штетних појава у нашем друштву може да резултира неким успјехом.

 3. Саме цифре не значе ништа ако се не погледа како се дошло до толиког улагања.
  Пошто ме власт принудила да читам службене гласнике било би добро да се појасне улагања.
  Читам у службеном гласнику како на истоку Републике Српске једна фирма из блискоисточног Сарајева листом узима милионске послове на једну понуду која је увјек по правилу једнака износу одобрених средстава.
  Одакле су фирме које су изводиле радове,колико је била „јавна“ јавна набавка,да ли се могло урадити више са исто или мање новца,хоће ли се ако буде снијега обурдати спортске дворане као она у Источном Сарајеву?
  Сутра ће неко рећи како се уложило на исток а службени гласник не прочита више од 10 људи,остаће им лоша роба и лоши радови а да нису видјели ништа доброг осим дневнице на црно.

 4. Ljudi iz banja luke govore da je pokradeno jer se ulaže u Istok i Bijeljinu.
  Na istoku se govori da je pokradeno kada se ulaže u zapad.
  A sve to očigledno podgrijava opozicija kojoj te laži odgovaraju i samo o tome pričaju jer rezultata kad su oni bili na vlasti nema.
  O svmu ih možeš pitati osim o njihovim rezultatima koje kriju jer su daleko lošiji.

 5. Predsjednik ne zna prostu racunicu. Samo u objekte svoje administracije uložio je vise. Zgrada Vlade, pa ona do nje u koju je iselio Vladu i javna preduzeca, RTV dom, privremeni sud, eto samo to dodje preko 400 miliona. A ovi sto računaju jos i socrealisticki program neka pogledaju BL. I naravno, za kanalizaciju je zaduženi opština Bn, a građani je otplacuju kroz cijenu vode. Nije ni financiranja sredstvima Vlade.
  Nije to nista novo, ne zna se ni koliko je zdravstvo krahiralo, ni gdje ce nam biti kraj B-)

 6. Шта је влада уложила конкретно у БН? Они говоре о пољопривреди и улагањима, ало бре, кога то ви фарбате?
  Пољопривреда је грана привреде, није то Бијељина, шта прича тај олош?
  То је исто као да сад каже да је у Пале уложио милионе за плате за плате запослених у Шумама Српске, али да не каже колико је однио из Пала у тим шумама, колико је продато обловине са тог подручја!?
  Није ваљда, да ће нас сад додик убиједити да он више воли СДС-ову Бијељину него своју Бањалуку? Ма дај…што бих се слатко исмијао! бобар није Бијељина, све што је уложио у њега и његову приватну банку, а уложио је много, то је њихов хаверски однос, Бијељина нема никакве користи од тога.

 7. Kakav idiot moraš biti pa reći da je neko izgradio neku instituciju Republike za sebe. Ta zgrada vlade što je svojatate i pripisujete jedni drugima je i moja hoštapleri jedni bezobrazni. Ta posrana zgrada neće nigdje otiči niti će je neko ponijeti kući nego će se useliti neke nove smrdljive guzice kako se izbori budu smjenjivali. Samo majmuni mogi svojatati neku Republičku instituciju, neki put, neku državnu fabriku i slično.

 8. Ne može se državom upravljati sa više mjesta. Upravlja se sa jednog mjesta,a to je obično iz glavnog grada. Znam da će sad početi psovanje majke kako su glavni grad Pale bla bla, ali nije ni važno. Svako normalan bi upravu smjestio u Banja Luku.Suština je da gdje je skupština tu je i vlada, gdje je vlada tu si i ministarstva itd.Sve ostalo je budalaština i politička igranka.

 9. squallp, 30.12.2013. 08:48:11 [98958]

  Niko nema ništa protiv da recimo upravljanje RS-a nekada u budućnosti bude sa Pala, ali zamisli koliki su to troškovi selidbe administracije iz jednog kraja države u drugi. Ne znam koliko bi uopšte bilo pametno bilo uzimati Pale kao centar za upravljanje kad, strateški gledano, prednost uvijek ima jedna Bijeljina, Doboj, Prijedor, jedno Trebinje kao možda najvažniji centar RS-a zbog svog položaja na karti. Ozbiljne su ovo teme za diskusiju za ozbiljne ljude.

 10. dadobl, 30.12.2013. 11:06:22

  Хехе…па ако си ти у СДС-у, покушај провјерити има ли ме тамо, а ако ниси, што те онда боли курац за СДС?
  Имаш своје кримосе у снсд-у њима се обрати, Пале су колијевка РС, ваши комплекси због тога су неизљечиви, јбг, како год да одмјеримо ваш је увијек мали. Знаш ли шта ти је главни град РС??B-)

  herctref, 30.12.2013. 12:04:36

  Ето да се напокон сложим са тобом око нечега, најпогодније би било да Бијељина буде главни центар РС, али администрација би се могла мало децентрализовати и по осталим регијама, енергетика и водопривреда у Херцеговину, туризам, спорт и шумарство на Пале, пољопривреда у Бијељину, рударство у Приједор, саобраћај у Добој, трговина, кулутура и просвјета у Бањалуку…итд, итд,

Оставите одговор