Додик, Шкутори и подаништво према САД, које се не претвара у послушност

Предсједник Српске је изразио увјерење да ће у Херцеговачко-неретванском кантону врло брзо доћи до промјена Устава у дијелу који се односи на равноправност, али и да "није глуп" да био био против САД.

уторак, март 13, 2018 / 12:07

"Потребно је још и то формално одређење о равноправности у самом Уставу и то нико не спори. Не споре чак ни Хрвати из ХДЗ и напросто би требало да дође до тога", рекао је Додик синоћ за ТВ1.

Говорећи о америчким санкцијама које су му уведене, Додик је рекао да Република Српска није осјетила то што је он на црној листи, а да је њему лакше радити овако јер нема никаквих притисака од америчког амбасадора. Предсједник РС је истакао да није против Америке и да није довољно глуп да би био против ње.

"Нисам против, без обзира што ми се понекад не свиђа оно што они раде, као многима у свијету. Али исто тако, нисам спреман да због подаништва неким њиховим службеницима, амбасадорима који овдје долазе, да то подаништво претворим у послушност", рекао је Додик и истакао да ће се увијек супроставити и Америци и Русији ако покушају нешто да ураде мимо базичних интереса Републике Српске и њеног народа.3 КОМЕНТАРА

 1. , рекао је Додик и истакао да ће се увијек супроставити и Америци и Русији ако покушају нешто да ураде мимо базичних интереса Републике Српске и њеног народа.
  ——————————–
  прц Милојка, ај’ сад амери и руси,покушајте нешто, стисните петљу кад се напири срб. ВАУ!
  Још кад би навео који су то базични интерси и гдје им је БАЗА.

 2. Нико од Русије не би имао веће користи од уласка БиХ и Србије у НАТО.

  Тада би Русија била сигурна да у том савезу има бар неког пријатеља који би био од користи у кризним ситуацијама.

 3. „Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je jučerašnju manifestaciju otvaranja zdravstvene ustanove u Istočnom Sarajevu ponovo iskoristio da pošalje negativne i radikalne poruke, od kojih niko neće imati koristi, a ponajmanje građani kojima se obratio.
  Apsurdne i iracionalne izjave Milorada Dodika kojim pokušava osporiti državnost Bosne i Hercegovine i krivotvoriti stvarni status Republike Srpske, lažno je nazivajući ‘državom’, predstavljaju opasan pristup prizivanja neustavnog i nezakonitog djelovanja“, navodi Zvizdić.“

  http://www.rtvbn.com/3899772/porucio-dodiku-rs-nije-drzava

  Dodao je (Звиздић) da BiH i Makedonija dijele zajedničke ciljeve aspiracije ka EU i NATO savezu i obje zemlje predano rade na reformama kako bi ubrzale ekonomski razvoj i poboljšale životni standard građana.

  http://www.rtvbn.com/3899848/zvizdic-i-zaev-o-jacanju-saradnje

  Шта вам ово говори?

  Денис Звиздић стигне да једну реченицу, да је РС држава, назове опасном, радикалном и неуставном. Изетбеговић се мимо протокола лати микрофона пред Вучићем да нешто избулазни, а наш Црнадак мирно стоји и не реагује када Звиздић изјављује да БиХ и Македонија имају заједничке аспирације и циљеве ка ЕУ и НАТО.

  Да је Црнадак прави министар требао је узети микрофон, као ономад Изетбеговић, и лијепо саопштити да је то лични став Звиздића и политике којој припада, а да је став РС и српских странака на БХ-нивоу власти да ће БиХ у НАТО када тамо буде и Србија.

  Неће Фронталу пасти на ум да проблематизује пасивност Црнадка, али неће пропустити прилику да оптужи Додика зато што је Човић за НАТО.

Оставите одговор