Додик: Метју Филд би након својих изјава био испрашен из сваке нормалне државе

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да он није рекао да Велика Британија шаље војнике обавјештајце да прате изборни процес у БиХ и спријече руски утицај, већ британски министар одбране Гевин Вилијамсон, а пренијели свјетски и домаћи медији.

уторак, јул 3, 2018 / 16:34

На питање Срне да прокоментарише данашње саопштење британске Амбасаде у којем "моле све релевантне факторе" да, како кажу, престану са покушајима да увуку Уједињено Краљевство у своје изборне кампање, Додик је рекао да уколико британска Амбасада има потребу да полемише о теми избора и изборне кампање са Милорадом Додиком, а то и чине овим саопштењем, предложио им је да прво обаве разговор са чланом своје владе, који је управо и рекао да имају намјеру да се активно укључе у изборни процес.

"Амбасада Велике Британије не би смјела да држи слово о слободи изражавања, нити било ком унутрашњем политичком питању, јер прво нису овдје да би се тиме бавили, а друго британски амбасадор се недавно грубо обрушио на уређивачку политику РТРС-а за шта би из било које земље која има суверенитет био напрасно испрашен", истакао је предсједник Српске.

Коментаришући наводе из Амбасаде да не могу игнорисати његове недавне неосноване нападе на двоје познатих новинара, те да је то врста "политичког притиска и застрашивања која је у потпуности неприхватљива", Додик је рекао да он није ништа друго тврдио него да су уредници БН ТВ били на обуци у Лондону, што Амбасада Велике Британије и потврђује.

"И на крају, мораћу да се сложим са Британцима када помињу теорије завјере. Ни ја не вјерујем у теорије завјере, вјерујем завјери и о једној таквој и говоримо посљедњих дана", поручио је Додик.

А шта су Брегзитовци уопште рекли?

Без обзира на спинове власти у БЛ, Филдс се стварно понаша колонијално, те његова изјава посредством Твитера, да дјеци не мора читати бајке, већ окрене на РТРС, стварно ни на који начин није била дипломатска. Колико год РТРС био непрофесионалан медиј, један дипломата не смије тако да се изражава, још мање да коментарише друга дешавања у држави, што амбасаде Велике Британије, а посебно САД, непрестано чине.

Из Амбасаде Велике Британије у БиХ саопштено је да Уједињено Краљевство не заузима стране на изборима у БиХ и моле све релевантне факторе да, како кажу, престану са покушајима да увуку Уједињено Краљевство у своје изборне кампање.
У саопштењу се наводи да британска Амбасада неће "уживо" коментарисати растући списак, како наводе, смијешних теорија завјере које промовише предсједник Републике Српске Милорад Додик и РТРС.

"Веома је разочаравајуће да је предсједник Додик одлучио да представља Уједињено Краљевство као неку врсту пријетње Републици Српској. Измишљање лажних пријетњи је можда добар начин убирања изборних поена, али носи ризик да угрози дугорочне односе са Уједињеним Краљевством", сматрају у британској Амбасади.

У саопштењу наводе да је Уједињено Краљевство дугогодишњи партнер Републике Српске, те да сваке године улажу милионе КМ како би помогли властима Републике Српске да испуне своје важне уставне обавезе у оквиру БиХ.

"Настављамо да дајемо допринос и ЕУФОР-у у виду снага како би се осигурало безбједно окружење у цијелој БиХ. Ово нису дјела земље која има циљ да наруши или дестабилизује Републику Српску. Управо супротно, ми желимо јаку, стабилну и просперитетну Републику Српску, у склопу јаке, стабилне и просперитетне БиХ", додаје се у саопштењу.

Министар одбране Велике Британије Гавин Вилијамсон раније је изјавио да у БиХ шаљу додатних 40 војника, који ће се придружити већ постојећима, ради специјалних надзорних и обавјештајних задатака прије и послије избора, пренио је лондонски "Тајмс".

Вилијамсон је рекао да њихове акције шаљу јасну поруку да су "посвећени рјешавању нових изазова и конвенционалних пријетњи".

"Тајмс" је навео да је ријеч о спречавању руског утицаја, што су пренијели медији у Републици Српској и региону.9 КОМЕНТАРА

 1. A šta ti ovo znači, Duduče? :
  http://www.rtvbn.com/3913360/kako-su-britanci-jacali-mup-rs
  Kako su Britanci jačali MUP RS?!

  Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač razgovarao je danas sa ambasadorom Velike Britanije u BiH Edvardom Fergusonom (Edward Ferguson) o zajedničkim projektima ambasade Velike Britanije u BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

  Je li ministar Dragan Lukač u tvojoj vladi? Dakle, ministar prima ambasadora Engleske, a ti se kao protivis tim istim Englezima. Ti se, gospodine Laktasenko ponasas na jedan nacin prije podne, a drukcije poslije podne, k’o rahmetli Alija Izetbegovic. Da ga uskoro neces posjetiti?

 2. “Da ga uskoro neces (Алију) posjetiti?

  Охо-хо, послије сатанизације породице Жељке Цвијановић имамо и пријетње предсједнику Додику.

  Ова реченица је елсплицитна пријетња.

  Фронтал полако почиње да личи на главни бошњачки протал у РС који има сједиште у Бијељини.

 3. @хороз.ба

  Каква је сатанизација покушај провјере тврдње великог броја корисника фејсбука и овог портала (који имају име и презиме) да су ујаци другарице која претендује да нам буде Предсједник Српске били припадници хрватских оружаних снага? Нико то до сада није демантовао нити тужио те појединце, који нису лажно представљени. Ако је то истина, нема потребе да ико ту неког сатанизујуе, онда су то неспорне чињенице. Мени је то врло проблематично, али орозу.ба, који је овдје тврдио да је ратовао на усташки начин по нечијем наређењу, очито није.

  1. “Мени је то врло проблематично, али орозу.ба, који је овдје тврдио да је ратовао на усташки начин по нечијем наређењу, очито није.“

   И овдје си написао да сам тврдио да сам ратовао на усташки начин што говори да оно подметање на другом коментару није било случајно.

   Говна као што си ти, склона подметању су премијеркиног сина довели у контекст убиства Давида Драгичевића и ставили момку мету на леђа.

   Јебо би вам ја матер да сам на мјесту Аце Цвијановића.

 4. @ороз.ба
  Краћи вам је фитиљ но Лукачев. Није политика за психички нестабилне. Тај спин о увлачењу млађаног Цвијановића у случај убиства Давида Д. не чух ни од Васковића. Први пут чујем од министра Лукача. Очито је да се покушава преусмјерити прича, оптужити Тужилаштво за нерад, како би се заборавиле очите лажи попут оне да је Давид опљачкао кућу, да је псо преко моста и утопио се у потоку, да су му нашли лсд и друге наркотике у урину, чињенице да су му подметнуте наводно украдене ствари итд.

 5. Ороз.ба (28. март 2014. 14.06)
  „Био сам онолики борац колико ме је моје српско срце носило, а сељачка памет опомињала. Српско срце би ишло до краја, а сељачка памет ме је враћала у рикверц, јер ми је увијек говорила да се на народном челу налази најгора олош која се могла скупити у цијелом српству.

  Са једне стране мораш се бранити од похманиталог усташтва, а са друге стране мораш се отимати да не ратујеш на усташки начин, на шта су нас ћерале наше вође.“

  Никад Ороз.ба не именова „наше вође“ које су га тјерале да ратује на усташки начин.

  1. И гдје си у томе нашао своју тврдњу да сам ја напусао да сам ратовао на усташку начин, мамицу ти јебем!?

Оставите одговор