Додик и Суљкановић у Бихаћу

Предсједник РС Милорад Додик договорио је данас са премијером Унско-санског кантона Хамдијом Липовачом да до половине наредне године буде завршена електрификација повратничких села на овом подручју. Додик је рекао да је током сусрета разговарано о изградњи путних комуникација, сарадњи у области образовања, кулутре и привреде. – Разговарали смо и о положају повратника на подручју Унско-санског […]

четвртак, октобар 6, 2011 / 18:03

Предсједник РС Милорад Додик договорио је данас са премијером Унско-санског кантона Хамдијом Липовачом да до половине наредне године буде завршена електрификација повратничких села на овом подручју.

Додик је рекао да је током сусрета разговарано о изградњи путних комуникација, сарадњи у области образовања, кулутре и привреде.

– Разговарали смо и о положају повратника на подручју Унско-санског кантона. Договорили смо да до јуна наредне године буде урађена електрификација села која немају струју на овом подручју – рекао је Додик и изразио задовољство због разговора о животним темама.

– Желимо видјети на који начин можемо побољшати живот грађанима на овом подручју уважавајући реалности. Ово ће бити добра порука за све људе који живе на подручју овог кантона – оцијенио је Додик.

Липовача је рекао да је овај кантон отворен за сарадњу са Републиком Српском и да припада свим грађанима који у њему живе.
Он је истакао да је на састанку било ријечи о побољашњу услова живота свих грађана, гасификацији, повезивању аутопутевима и брзим цестама и осталим темама значајним за живот грађана.

– Република Српска је успјешнија од Федерације у изградњу аутопутева и вољни смо да се са двије стране повежемо са Српском. Први је од Новог Града, Приједора према Бањалуци и брзом цестом према Мркоњић Граду – каже Липовача.
Он је напоменуо да је разговарано и о пољопривреду, заједничком дјеловању МУП-ова РС и Унско-санског кантона, министарстава образовања и положају повратника.

Предсједник Српске посјетио је у Бихаћу владичански двор и објекат Српске православне цркве у изградњи.

Епископ бихачко-петровачки Хризостом оцијенио је да је положај повратника у овом кантону бољи него у другим дијеловима ФБиХ. "Овдје нема пуно повратника, а прецизне податке и њиховом броју још немамо", рекао је владика Хризостом.

Владика је подсјетио да је изградња православног храма почела 1987. године када је подигнута бетонска конструкција и нагласио да је циљ да се у наредном периоду заврши његова градња.

– Бихаћ треба да има храм СПЦ због свих људи који живе на овом подручју – каже владика Хризостом.

Предсједника Српске који је заједно са предсједником Владе УСК посјетио манастир Рмањ, дочекали су владика Хризостом, монаштво и свештенство, који су га инфомисали о условима у којим дјелују на овом простору.

Додик је претходно посјетио и бихаћку повратничку Мјесну заједницу Лохово, гдје је нагласио да је Српска спремна да помогне повратницима на овом подручју изградњом водовода и обнављањем инфраструктуре.

У делегацији из РС, која је данас посјетила бихаћки кантон, осим Додика, били су и потпредсједник Српске Енес Суљкановић, потпредсједник Владе Антон Касиповић и министар индустрије, енергетике и рударства Жељко Ковачевић.Оставите одговор