Дочек српских одбојкаша у Београду

Око 10 000 људи окупило се синоћ испред Градске скупштине Београда и поздравило српске одбојкаше који су на Европском првенству у Аустрији освојили прво мјесто. Уз скандирање "шампиони, шампиони" нешто послије 18.00 часова дочекани су капитен српских одбојкаша Иван Миљковић и његови саиграчи. Прво се пред одушевљеном масом појавио селектор Игор Колаковић, а потом играчи […]

уторак, септембар 20, 2011 / 08:34

Око 10 000 људи окупило се синоћ испред Градске скупштине Београда и поздравило српске одбојкаше који су на Европском првенству у Аустрији освојили прво мјесто.

Уз скандирање "шампиони, шампиони" нешто послије 18.00 часова дочекани су капитен српских одбојкаша Иван Миљковић и његови саиграчи.

Прво се пред одушевљеном масом појавио селектор Игор Колаковић, а потом играчи Александар Атанасијевић, Урош Ковачевић, Никола Росић, Милош Терзић, Михајло Митић, Милан Рашић, Саша Старовић, Владо Петковић, Филип Вујић, Никола Ковачевић, Драган Станковић, Марко Подрашчанин, Милош Никић који није испуштао пехар из руке, и на крају капитен Иван Миљковић.

"Српска публика и народ увек су знали да поздраве шампионе и хвала им за ово", нагласио је селектор Колаковић.

Један од најбољих на ЕП био је примач Милош Никић. "Борили смо се и срчано играли да би ово остварили, хвала вам још једном и ова медаља је и за Црну Гору, нећете се љутити", рекао је Никић.

Најбољи блокер на Европском првенству Марко Подрашчанин истакао је да никада појединачна признања не могу да се мјере са медаљом, а поготово златном.

"Хвала вам на сјајном дочеку", рекао је Подрашчанин.

Окупљеној маси на крају се обратио и капитен српских одбојкаша и МВП шампионата Иван Миљковић.

"Нећу да поредим овај успех са оним пре 10 година, јер је сваки успех посебан и желим да се тако прослави. Нисам веровао да ћемо урадити било шта на првенству и сматрао сам да ће освајање медаље бити добитак на лотоу. Ово је невероватан успех. Ми пре Олимпијаде идемо у Јапан и по реакцији људи рекао бих да се поново видимо на овом месту", рекао је Миљковић.Оставите одговор