Ђокић: Инспекција ће натјерати послодавце да плаћају порезе и доприносе

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Репубилке Српске /РС/ Петар Ђокић изјавио је да је циљ појачане инспекције рада да натјера послодавце да плаћају порезе и доприносе, те исплаћују редовно плате радницима. "Наш је циљ да појачаним инспекцијским радом послодавце, који незаконито обављају дјелатности, мјерама принуде обавежемо да поштују закон и извршавају законом предвиђене обавезе, плаћају […]

уторак, октобар 11, 2011 / 08:51

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Репубилке Српске /РС/ Петар Ђокић изјавио је да је циљ појачане инспекције рада да натјера послодавце да плаћају порезе и доприносе, те исплаћују редовно плате радницима.

"Наш је циљ да појачаним инспекцијским радом послодавце, који незаконито обављају дјелатности, мјерама принуде обавежемо да поштују закон и извршавају законом предвиђене обавезе, плаћају порезе и доприносе и исплаћују редовно плате радницима", рекао је Ђокић за "Глас Српске".

Он је рекао да је у Влади РС утврђено неколико закључака, међу којима је и појачан рад инспекцијских органа у наплати пореза и доприноса.

Према његовим ријечима, та активност се односи на Инспекторат РС, Пореску управу РС, као и бољу координацију са инспекцијским службама у општинама, док би на посебној сједници Владе инспекцијски органи требало да добију конкретна упутства.

Ђокић је изразио очекивање да ће Инспекторат и Пореска управа сачинити акциони план о појачаном раду инспекцијских служби у овој области, додајући да појачан инспекцијски рад има смисла, поготово према послодавцима који имају услове да редовно извршавају обавезе према држави и радницима.Оставите одговор