Пајтић отворио представништво Војводине у Бриселу

Предсједник војвођанске владе Бојан Пајтић је у Бриселу свечано отворио Канцеларију Војводине и у поздравном говору нагласио да је то "нови корак ка заједничком циљу Војводине и Србије на путу за улазак у ЕУ”. Пајтић је бројним званицама, међу којима су били званичници из ЕУ, дипломате и функционери регионалних представништава европских земаља, посебно указао на […]

уторак, октобар 11, 2011 / 08:36

Предсједник војвођанске владе Бојан Пајтић је у Бриселу свечано отворио Канцеларију Војводине и у поздравном говору нагласио да је то "нови корак ка заједничком циљу Војводине и Србије на путу за улазак у ЕУ”.

Пајтић је бројним званицама, међу којима су били званичници из ЕУ, дипломате и функционери регионалних представништава европских земаља, посебно указао на велику традицију Војводине као „мултиетничке и веома трпељиве средине”.

Он је рекао да су то „већ одавно европске вредности у Војводини” и нагласио да је главни циљ представништва у Бриселу да ради на привлачењу инвестиција из земаља ЕУ као и да настоји да издејствује средства из регионалних фондова Уније за фондове у Војводини.

Канцеларија Војводине у Бриселу смјештана је у згради Мисије Србије у ЕУ и водиће је Предраг Новиков.Оставите одговор