Човић: Ако у кантонима све буде у реду, биће и Савјета министара

Савјет министара БиХ могао би бити формиран у наредних 15-20 дана уколико у току ове или сљедеће седмице буде успостављена власт у Средњобосанском и Херцеговачко-неретванском кантону, изјавио је предсједник ХДЗ БиХ Драган Човић. Човић је ово рекао касно синоћ након сједнице Предсједништва ХДЗ БиХ, на којој је изражено увјерење да је предуслов за формирање Савјета […]

уторак, октобар 11, 2011 / 09:01

Савјет министара БиХ могао би бити формиран у наредних 15-20 дана уколико у току ове или сљедеће седмице буде успостављена власт у Средњобосанском и Херцеговачко-неретванском кантону, изјавио је предсједник ХДЗ БиХ Драган Човић.

Човић је ово рекао касно синоћ након сједнице Предсједништва ХДЗ БиХ, на којој је изражено увјерење да је предуслов за формирање Савјета министара БиХ, између осталог, и договор о успостављању власти на нижим нивоима.

"Овај догово око Средње Босне и Мостара имамо већ три мјесеца и ако нисмо у стању реализовати оно што смо договорили прије три мјесеца, а ништа се није промијенило у концепцији договора, онда се поставља питање шта би то требало радити на нивоу Савјета министара БиХ и ко ће поштовати те договоре", нагласио је Човић.

Предсједник ХДЗ БиХ подсјетио је на договор два ХДЗ-а, СДП и СДА да се задржи садашњи број министарстава када су у питању Херцеговачко-неретвански и Средњобосански кантон.

Предсједништво ХДЗ БиХ у Сарајеву је анализирало активности на успостављању извршне власти на свим нивоима у БиХ, припреми Хрватског народног сабора и изборима у Републици Хрватској.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор