Ђокић: 1. фебруара 16 хиљада бораца добија надокнаду први пут

Новим законом о правима бораца, војних инвалида и породица погинулих бораца одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске успостављен је правичан, дугорочан, стабилан и одржив систем и већ од 1. фебруара најмање 16 000 бораца први пут ће добити борачку надокнаду – рекао је министар рада и борачко-инвалидске заштите Српске Петар Ђокић. Он је рекао Срни да ће […]

субота, децембар 24, 2011 / 09:41

Новим законом о правима бораца, војних инвалида и породица погинулих бораца одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске успостављен је правичан, дугорочан, стабилан и одржив систем и већ од 1. фебруара најмање 16 000 бораца први пут ће добити борачку надокнаду – рекао је министар рада и борачко-инвалидске заштите Српске Петар Ђокић.

Он је рекао Срни да ће се новим законом увести борачки додатак на мјесечном нивоу који ће моћи да користе борци који су остварили право на пензију, као и они који нису.

"Ми уводимо борачки додатак на мјесечном нивоу кога ће моћи да користе и они који су остварили право на пензију и они који нису. Народној скупштини смо предложили да то право почне да тече у 63. години живота", рекао је Ђокић и додао да ће се у том праву наћи више од 30 000 бораца Српске.

Он је истакао да је у изради Закона о правима бораца интензивно учествовала Борачка организација Републике Српске, чији су органи утврђивали ставове за неколико питања која су ушла у закон, те да овим законом Српска показала снагу и зрелост.

Ђокић је навео да је досадашњи закон о пензијско-инвалидском осигурању имао дискриминаторну одредбу према борцима јер је само један дио бораца, који су пензионери, имао надконаду на мјесечном нивоу, а остали само скромну надокнаду на годишњем нивоу.

"Ми смо новим законом ушли дубље у реформу пензијско-инвалидског система са циљем да успоставимо правичан, дугорочан, стабилан и одржив систем како би пензионери у будућности могли редовно да добијају своје пензије", рекао је Ђокић синоћ новинарима у Бијељини на свечаном пријему Социјалистичке партије општине Бијељина.

Предсједник Општинског одбора Социјалистичке партије Бијељина Владо Симић рекао је да ријеч о традиционалном пријему за чланове ове партије, као и за представнике других партија, на којем су уручене плакете и значке најуспјешнијим члановима партије0 КОМЕНТАРА

 1. Добро ми рече комшија за Ђокића; „Овај може причати цијели дан и да на крају ништа не буде јасно!“ Мени сада као борцу који је добијао на крају године додатак није јано да ли ће бити тако и даље? Ја немам 63, него за који дан 46 година.:(:(

 2. Sramte bilo lazovu jedan.Pa kako da jedan obicni kriminalac prica o pravicnosti.Evo ja imam 47 godina,komandovao citav rat,odlikovan i sada nemam nikakva prava,ali nekasi ti udomio penzionera i krminalca generala Torbicu Milana za savjetnika,koji je penzioner deset godina,radi privatno vrlo mutne poslove za DUO lift i jos savjetnik.Nabijem na k…c i tebe i RS niti mi treba nesto od nje niti mi treba tvoj zakon.Kako ti i Pantelija Curguz mozete pogledati borcima u oci sram da vas bude.Jesmo li se borili za ovakvu RS gdje ni
  pisati nemozes ako nisi u vladajucoj eliti.Ali doce i vama kraj crvena bando izdajnicka.

 3. Како дешифровати овај ђокин ребус, е мој ђоко..значи сад имаш 30 хиљада оних од 63 године, значи то су били трећепозивци у рату, прије 20 година они су имали 43, а замисли колико дуго морају да гладују(чекају) они првомобилисани, који су тада имали од 18-25 година или до 30? За то вријеме ти осим „стрпељења“ због свјетске кризе и топљења глечера на Гренланду што директно утиче на ионако тежак рад владе РС.x-(
  Зашто не постоји тачка у закону да демобилисани борац мора имати или посао и плату, ако је радно способан или ово друго пензију и социјалну бригу ако није радно способан?

  а ђе нађосте ових 16 хиљада који први пут примају надокнаду?
  О којим је ту људима ријеч? То сте ви њих чували за неку златну резерву, кад нестане свих нормалних аргумената, онда избаците кеца из рукава, ето ви сте пронашли неких 16 хиљада нових бораца!?

 4. Nemas ti pojma o borackoj zastiti, presudjeni dzeparosu iz brcanske malte, 4 mjeseca treba da ležis u poluotvorenom jer si krao bas te borce za koje se tako zdusno zalazes, njima si otimao pare i zbog toga si osudjen i presudjen.
  Nista nije tacno sto medvede,presudjeni dzeparosu pricas, jebali ste boracku i doveli borce nista. Curguzcina i ti nikada niste bas dobro znali sta su prava, a ni vase obaveze. Ajd ti i nekako,da ti oprostimo mi borci jer si presudjeni dzeparos iz brcanske malte, al sta u ovoj organizaciji radi ovaj sto kad prica pukce na nos, kao konj kad ga natovaris drvima, ona kljusina iz Dubice, jebo sve svoje. Mijenjajte olosa, ako ima boraca u borackoj organizaciji ili zatvarajte radnju.

Оставите одговор