Ђокић поновио: Реформе су биле неопходне

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Петар Ђокић рекао је да су реформе Закона о ПИО и Закона о правима бораца биле неопходне за стабилнији пензијски систем у будућности.


Ђокић: 1. фебруара 16 хиљада бораца добија надокнаду први пут

Новим законом о правима бораца, војних инвалида и породица погинулих бораца одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске успостављен је правичан, дугорочан, стабилан и одржив систем и већ од 1. фебруара најмање 16 000 бораца први пут ће добити борачку надокнаду – рекао је министар рада и борачко-инвалидске заштите Српске Петар Ђокић.

Ракуљ: Закон није идеалан, али побољшаће стање

Предсједник Удружења пензионера Републике Српске Раде Ракуљ сматра да ће Приједлог закона о пензијском и инвалидском осигурању, о којем се расправља већ мјесецима, иако није идеалан, значајно уредити стање у пензијском систему.Мајсторовић: Проблем је исти број радника и пензионера

Суштински проблем садашњег система пензијско-инвалидског осигурања (ПИО) у Републици Српској јесте приближан број корисника пензија и радника за које се уплаћују доприноси, изјавила је савјетник министра рада и борачко-инвалидске заштите РС Милена Мајсторовић.


Стенограм из Народне скупштине

Др Ненад Стевандић нам, умјесто колумне, шаље стенограм свог става о Закону о ПИО, који се ових дана разматра и припрема за усвајање у НСРС.Усвојен Нацрт закона о ПИО

Народна скупштина Републике Српске усвојила је данас Нацрт закона о пензијском и инвалидском осигурању, којим се прописује да је услов за старосну пензију 65 година живота.