Дизни мијења цртиће и уводи ликове других националности или сексуалне оријентације

Извршна директорка "Волт Дизни” компаније, Кери Бурк, рекла је да жели да до краја године та компанија драстично повећа "инклузивност” у својим продукцијама, наводећи да ће најмање до 50 одсто ликова из продукције "Дизни” бити припадници ЛГБТQ+ заједнице или етничких мањина.

субота, април 2, 2022 / 18:25

– Ја овдје говорим заправо као мајка два квир дјетета. Једно дијете је трансродно, друго пансексуално, али вам то говорим и као лидер компаније – навела је она.

Подсјетимо, ово није прва промјена која је задесила цртане филмове под знаком Дизни, а једна од промјена која је изазвала највећу полемику на друштвеним мрежама је то што ће Мини Маус оставити своју добро познату црвену хаљиницу и замијенити је плавим одијелом.

Из компаније су објаснили да у својим цртаним филмовима желе да промовишу снажне и здраве појединце, као и да уклоне родне стереотипе, да дјевојчице нужно морају да носе црвене хаљинице, а дјечаци плаве панталоне.

Дизни је раније обрисао и неколико својих филмова са стреаминг платформи због тога што су "промовисали стереотипе” о људима другачије боје коже.Оставите одговор