Дивјак: Оптужен сам неправедно

Јован Дивјак, осумњичен за злочине у Добровољачкој улици у Сарајеву 1992. године, казао је данас да су оптужбе против њега неправедне. Дивјак је, у интервјуу агенцији Асошиејтид прес, казао да сматра да ће његов случај бити ријешен без подизања тензија у региону. Случај Дивјак је деликатан, наводи америчка агенција, с обзиром на то да је […]

понедељак, март 14, 2011 / 16:49

Јован Дивјак, осумњичен за злочине у Добровољачкој улици у Сарајеву 1992. године, казао је данас да су оптужбе против њега неправедне.

Дивјак је, у интервјуу агенцији Асошиејтид прес, казао да сматра да ће његов случај бити ријешен без подизања тензија у региону.

Случај Дивјак је деликатан, наводи америчка агенција, с обзиром на то да је бивши генерал поријеклом Србин, који се борио уз босанске муслимане током ратова од 1992-1995. године.

Дивјак је 3. марта на бечком аеродрому, на основу међународне потјернице коју је расписала Србија због злочина у Добровољачкој улици.

На слободу је пуштен пет дана касније, уз кауцију од 500.000 евра, и уз обавезу да до коначне одлуке о екстрадицији остане у Аустрији.Оставите одговор