Прокупље шаље Јапанцима 10.000 долара

Општина Прокупље упутиће 10.000 долара Влади Јапана као хуманитарну помоћ за настрадале у земљотресу и цунамију, одлучили су одборници на данашњој сједници Скупштине ове општине. „Ово је најмање што можемо да учинимо за пријатељски народ Јапана који је задесила једна од највећих природних катастрофа данашњице”, казао је предсједник Општине Прокупље Милан Арсовић. Предсједник општине је […]

понедељак, март 14, 2011 / 16:52

Општина Прокупље упутиће 10.000 долара Влади Јапана као хуманитарну помоћ за настрадале у земљотресу и цунамију, одлучили су одборници на данашњој сједници Скупштине ове општине.

„Ово је најмање што можемо да учинимо за пријатељски народ Јапана који је задесила једна од највећих природних катастрофа данашњице”, казао је предсједник Општине Прокупље Милан Арсовић.

Предсједник општине је навео да су Прокупчани захвални јапанској влади на великој новчаној помоћи захваљујући којој су реновиране двије школе у Прокупљу.

Такође је подсјетио да су Јапанци поклонили прокупачком Здравственом центру најсавременије санитетско возило са апаратом за реанимацију као и мноштво других савремених медицинских апарата и помагала.

„Ми никад нећемо заборавити шта је јапанска влада за нас чинила и уопште колико је новца уложила да би здравство и школство у Србији напредовало и да би се наша дјеца и грађани лијечили и школовали у бољим условима”, казао је Арсовић.Оставите одговор