Девенпорт: Дачићев приједлог није конструктиван

Британски амбасадор у Србији Мајкл Девенпорт оцијенио је као недовољно конструктивну идеју да би о разграничењу на Косову требало разговарати са Албанијом, коју је изнио министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић. Девенпорт сматра да идеје о подјели утичу на сам дијалог и да би и Београд и Приштина прије свега требало да се усредсреде на […]

четвртак, јун 2, 2011 / 15:21

Британски амбасадор у Србији Мајкл Девенпорт оцијенио је као недовољно конструктивну идеју да би о разграничењу на Косову требало разговарати са Албанијом, коју је изнио министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић.

Девенпорт сматра да идеје о подјели утичу на сам дијалог и да би и Београд и Приштина прије свега требало да се усредсреде на успјех дијалога.

"Дијалог је важан за побољшање живота грађана на Косову. Сматрам да идеја поделе није веома конструктивна у овом контексту. Није баш реална и имала би теже импликације по цео регион. Сада је важнији договор у вези са битним темама које се тичу живота грађана и људи на Косову", рекао је британски амбасадор за Радио-телевизију Б92.

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић изјавио је да Косово треба подијелити између Србије и Албаније и оцијенио да ће се Косово прикључити Албанији, "као што би се Република Српска прикључила Србији".

"Ако сутра РС на референдуму донесе одлуку о отцепљењу, шта ће они бити? Независна држава или ће донети одлуку о прикључењу и заједничком животу са Србијом?", упитао је Дачић и оцијенио да је то нормално, зато што је то исти народ.Оставите одговор