Бивши саиграчи: Нестор успјешнији од Зимоњића

Зимоњић и Лодра заустављени су у полуфиналу Ролан Гароса у конкуренцији мушких парова. Београђанин и Парижанин поражени су од Макса Мирњија и бившег Зимоњићевог партнера, Данијела Нестора, после два тај-брејка – 6:7 (4), 6:7 (5). Меч је трајао сат и 47 минута. Оба сета имала су исти сценарио. Бјелорус и Канађанин су стицали брејк предности, […]

четвртак, јун 2, 2011 / 15:44

Зимоњић и Лодра заустављени су у полуфиналу Ролан Гароса у конкуренцији мушких парова.

Београђанин и Парижанин поражени су од Макса Мирњија и бившег Зимоњићевог партнера, Данијела Нестора, после два тај-брејка – 6:7 (4), 6:7 (5). Меч је трајао сат и 47 минута.

Оба сета имала су исти сценарио. Бјелорус и Канађанин су стицали брејк предности, а Србин и Француз узвраћали.

Зимоњић и Љодра "спасили" су први сет у "минут до 12". Мирњи је сервирао при вођству 5:4, али су четврти носиоци управо тада узвратили брејком.

На старту тај-брејка Зимоњић је направио дуплу сервис грешку, али се већ у следећем поену резултат "изнивелисао". Следећи мини брејк поново су направили Канађанин и Белорус (3:2), а њихови противници не само да су опет узвратили, већ су направили преокрет. Сјајним "ритернима" освојили су оба поена на сервис противника – 4:3.

Серија мини-брејкова се ни ту није завршила, јер је Зимоњић "изгубио" оба своја сервиса – 4:5. Белорус и Канађанин нису пропустили прилику да после сервиса Мирњија добију први сет – 7:4 (45 минута).

Зимоњић је био сигуран на сервису током целог меча, осим у тај-брејку првог сета у коме је изгубио сва три поена када је имао почетни ударац.

И у другом сету су фаворити први стекли предност, на сервис Лодре – 4:2. Као и у првом делу меча, српско-француски пар је узвратио, и то одмах, јер Мирњи није био сигуран, направио је две дупле грешке. Зики и Мајкл пропустили су шансу да "вежу" три гема, напали су и Несторов сервис, али нису материјализовали две брејк лопте. Љодра је два пута лоше "ритернирао".

И опет су морали у тај-брејк и опет су Мирњи и Нестор повели (3:1) и опет су Зимоњић и Нестор анулирали "минус" – 3:3… Размјена мини брејкова трајала је до 6:4 за друге носиоце. Искористили су другу меч лопту, прву на свој сервис – 7:5.

Тако ће Ненад Зимоњић и Лодра морати да сачекају следећу прилику да освоје први трофеј откако су почели да сарађују. Такође, Србин и Француз ће после Ролан Гароса остати на по три грен слем титуле.

Зимоњић није одбранио титулу на Отвореном првенству Француске освојену прошле године, а то ће покушати да учини његов тадашњи саиграч, Нестор.

У другом полуфиналу први носиоци, Американци Боб и Мајк Брајан, састају се са најпријатнијим изненађењем турнира, јужноамеричким паром Хуан Себастијан Кабал (Колумбија) – Едуардо Шванк (Аргентина).

Ненаду Зимоњићу остаје финале у миксу у коме ће са Катарином Среботник играти против Кејси Делаква (Аустралија) и Скота Липског (САД).Оставите одговор