Француска спремна да организује конференцију за покретање мировног процеса

Француска је спремна да прије краја јула у Паризу организује конференцију за покретање мировног процеса на Блиском истоку, изјавио је данас француски министар иностраних послова Ален Жипе у Рамали. Жипе је након састанка са палестинским премијером Салам Фајад, изјавио да је премијеру, а претхог дана и предсједнику Махмуду Абасу предочио тај приједлог. Француски министар би […]

четвртак, јун 2, 2011 / 15:17

Француска је спремна да прије краја јула у Паризу организује конференцију за покретање мировног процеса на Блиском истоку, изјавио је данас француски министар иностраних послова Ален Жипе у Рамали.

Жипе је након састанка са палестинским премијером Салам Фајад, изјавио да је премијеру, а претхог дана и предсједнику Махмуду Абасу предочио тај приједлог.

Француски министар би данас о овом приједлогу требало да разговара и са израелским премијером Банџамином Нетанјахуом.

"Ако након ове иницијативе добијемо позитивна реаговања бићемо спремни да организујемо конференцију у Паризу прије краја јула мјесеца", изјавио је Жипе.

Он је објаснио да конференција неће бити једноставно састанак донатора већ проширена политичка конференција о покретању мировних преговора.

У преговорима о мировном процесу на Блиском истоку учествују УН, ЕУ, САД и Русија.Оставите одговор