Делегати ФС БиХ усвојили нови Статут

Делегати Фудбалског савеза БиХ данас су једногласно усвојили нови Статут. Сједници су присуствовали предсједавајући Комитета за нормализацију стања у Фудбалском савезу БиХ Ивица Осим и фудбалски амбасадори Душан Бајевић, Сергеј Барбарез, Фарук Хаџибегић, а у име свјетске и европске фудбалске федерације ФИФА-е и УЕФА-е Марсел Бенц, Заруби Забрл и Ева Паске и још 55 делегата. […]

четвртак, мај 26, 2011 / 14:45

Делегати Фудбалског савеза БиХ данас су једногласно усвојили нови Статут.

Сједници су присуствовали предсједавајући Комитета за нормализацију стања у Фудбалском савезу БиХ Ивица Осим и фудбалски амбасадори Душан Бајевић, Сергеј Барбарез, Фарук Хаџибегић, а у име свјетске и европске фудбалске федерације ФИФА-е и УЕФА-е Марсел Бенц, Заруби Забрл и Ева Паске и још 55 делегата.

Осим и Бајевић су током обраћања учесницима истакли важност усвајања Статута, наводећи да се тиме отвара могућност наставка квалификације за репрезентацију БиХ.

Фудбалски савез БиХ суспендован је 1. априла, а 30. маја представници ФИФА и УЕФА одлучиће да ли ће суспензија бити укинута и да ли ће репрезентација БиХ 3. јуна у Румунији наставити кавалификације за Европско првенство у Украјини и Пољској.

Свјетска и Европска фудбалска унија су од 2003. године, од када су се ентитетски савези ујединили, више пута захтијевале промјену праксе да једним државним савезом предсједава трочлано предсједништво умјесто једног човјека.

 0 КОМЕНТАРА

  1. sve se moze kad se hoce i kad razum prevlada.

    Hvala vam gospodine Ivica Osim, kamo srece da je vise tako sposobnih bosanaca, kamo srece da imamo Ivicu Osima u politici!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *