Делегати ФС БиХ усвојили нови Статут

Делегати Фудбалског савеза БиХ данас су једногласно усвојили нови Статут. Сједници су присуствовали предсједавајући Комитета за нормализацију стања у Фудбалском савезу БиХ Ивица Осим и фудбалски амбасадори Душан Бајевић, Сергеј Барбарез, Фарук Хаџибегић, а у име свјетске и европске фудбалске федерације ФИФА-е и УЕФА-е Марсел Бенц, Заруби Забрл и Ева Паске и још 55 делегата. […]

четвртак, мај 26, 2011 / 14:45

Делегати Фудбалског савеза БиХ данас су једногласно усвојили нови Статут.

Сједници су присуствовали предсједавајући Комитета за нормализацију стања у Фудбалском савезу БиХ Ивица Осим и фудбалски амбасадори Душан Бајевић, Сергеј Барбарез, Фарук Хаџибегић, а у име свјетске и европске фудбалске федерације ФИФА-е и УЕФА-е Марсел Бенц, Заруби Забрл и Ева Паске и још 55 делегата.

Осим и Бајевић су током обраћања учесницима истакли важност усвајања Статута, наводећи да се тиме отвара могућност наставка квалификације за репрезентацију БиХ.

Фудбалски савез БиХ суспендован је 1. априла, а 30. маја представници ФИФА и УЕФА одлучиће да ли ће суспензија бити укинута и да ли ће репрезентација БиХ 3. јуна у Румунији наставити кавалификације за Европско првенство у Украјини и Пољској.

Свјетска и Европска фудбалска унија су од 2003. године, од када су се ентитетски савези ујединили, више пута захтијевале промјену праксе да једним државним савезом предсједава трочлано предсједништво умјесто једног човјека.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор