Дани(ј)ел Симић

Дани(ј)ел Симић: "Елвир Буцало је усташка шупчина"

Бљувотина. Па онда још и полизана. Сама могућност да се то деси, да вишедеценијски новинар и уредник запослен на тобоже заједничком, јавном РТВ сервису, српско писмо по неразумљивости успореди са староегипатским хијероглифима, те ће ето он то превести Неписменоме Непознатоме Неткоме, доказ је неодрживости Дејтонске Долине Плача. Као држава никад није ни постојала. Шмит и Буцало су је растурили и као државни савез.

петак, јул 15, 2022 / 08:46

Пошто је БХТ заправо ФТВ2, треба подсјетити да је Ефбих ТВ прије више од 11 година извршио културни геноцид над српским народом. На "јавном РТВ сервису свих грађана и грађанки" Тамног вилајета, оном мултиетнићком Сарајстану и сусрету култура, потпуно је из употребе избачено српско писмо. Јесте. Баш онако како је наредио Анте Павелић 25.04.1941. године.

Без да је било који људскоправни инквизитор из секте Невладинића дигао свој глас. Нека западна организација, тужилац из Ефбиха, удружење за заштиту угрожених полуљудских врста. Нико да сложи кривичну пријаву против одговорних руководилаца, за кршење одредби устава. Ни окупациона канцеларија НАТО (регистрована под брендом ОХР), која је те амандмане средњовијековно недемократски наметнула на "уставе" Српске и Ефбиха.

Други муслимански, преко пелцера клониран канал ФТВ2 (регистрован под брендом БХТ1), договорен је као заједничка установа, гдје ће један дан ићи дневник из Бање Луке (ћирилицом), а други из Сарајева (латиницом). Умјесто тога имамо телебеговат, гдје су сви информативно-технички центри у Ефбиху. Изузев Бање Луке, која има најлошију опрему, услове за рад и права. Тако је апсолутно са свим "заједничким установама" које су нам наметнуте. У њима се заступа искључиво диктат Башчаршијске Олигархије, а одлуке које нијесу у интересу дугорочне добробити наше исламизиране браће, доносе диздари дубоке државе. А Буцало им је дубоко грло.

Његов потез је зато очекиван, природан, лепршав и у континуитету антисрпске политике ове јавне куће. За разлику од ФТВ, ФТВ2 има варијанту веб странице на српском језику, јер су у естрадној обавези употребљавати је. Азбука је заступљена свега још у шпици двије или три информативне емисије. Ту се преглумљује десрбизовано братство и јединство ОХР-самоуправљања, а све остале емисије на БХТ су искључиво латиничних шпица. Али немојте мислити да им то мало српске културе и традиције не смета. И да се руководеће главе ФТВ2 нијесу забавиле азбукоубиством.

У Дејтонском Франкенштаjну изгњиљели шавови спајају "два ентитета и три равноправна народа". На БХТ су се досјетили да се код њих не ради о "два равноправна писма", већ само о "три конститутивна народа". Од којих два отворено мрзе ћирилицу, не сматрају је равноправним писмом и не желе да је гледају. Онда су то провели у праксу. Данас немамо више један дан латиницом, други ћирилицом, како је било донедавно на БХТ и како смо навикли по школама у социјалистичкој Југославији – већ два латиницом, један ћирилицом. А очигледно је и то превише.

Већ одавно не осјећам потребу да набрајам све примјере гдје ФТВ2 дискриминише, али и отворено понижава српски народ. Зато бих искључио било какву могућност да се радило о шали на рачун србофоба којима смета ћирилица. Да је хтио позабавити се проблемом хрватско-муслиманског шовинизма, њихове системски насилне нетолеранције према Србима, уништавању и прогону артефаката српске културе, типа партизанско и православно гробље у Мостару, одмах би то објаснио након првог прилога. Немушто и муцаво образложење на крају је преочито, недуховито и безвољно правдање. Услиједило након нечијег позива у току емисије од скоро два сата. Напросто исфушерено. Карактерно попут оних људи, који вам направе скандал и извријеђају вас јавно пред пуно свједока, па вам се онда извињавају послије у четири ока да су били пијани.

За вријеме док он хијероглифише, иза леђа му је латинични натпис Бихаћ. Поправља комично-копирантску, видјела-жаба-да-се-коњи-поткивају егоистичну шољу. На којој његово име пише – латиницом. Уз толики самољубачки прегор човјека што се измуцао и излупетао у уводу колажне емисије, да би требао зарадити укор од приправника који чита временску прогнозу на приватној телевизији, нема приче да као новинар није свјестан да би таква "шала" захтијевала најмање прилог. Све и да је слао сублимиране поруке на рачун неке пошалице у студију, јарана из кафане који су му помијерали дупе јер води емисију са четничким словима, да је просто неинтелигентан и неинвентиван; опет се у сравњењу са посљедицама у случају да је Србин рекао било шта слично, јасно види да се уочи Поточарског игроказа толико разгаће, да просто не могу ни осјетити кад су почели да се понашају природно. Питајте Дритана Абазовића. Или Александра Вучића.

Могућност да Буцала озбиљно казне, слична је оној да се Насер Орић пошаље двије године у затвор по правоснажној пресуди. Зато што је спикерка у програм прочитала Срнину оригиналну вијест, која муџахединску војску исправно титулише "такозвана Армија БиХ", што је ваљда противно уређивачкој политици којој из Поточара редовно пролазе геноциди, четници и агресије; уредници Гордани Драгутиновић-Мутић се одбија од плате 20 одсто. Годину дана.

На све то колонијални намјесник из Дојчланда, који апсолутно ништа не може оспорити својим потписом нити је то до сада успио, нуди своје чуђење због чега немамо јединствен програм историје. Ваљда да и ми учимо о пирамидама у Високом. И обећава да ће интервенисати у једну од темељних одредби мировног споразума. Тужилаштво из Бијељине, умјесто да тужи Шмита, потпуно противзаконито и ненадлежно налаже да се уклоне фоторафије 3.267 српских жртава у Подрињу. Као што се суд не бави "сигурношћу саобраћаја", јасно је да је осим потпуног истребљења ћирилице у судовима, реформа правосуђа донијела потпуну подређеност судске власти страном фактору.

Нажалост, многи Срби који се баве политиком, одмахују руком на помињање тренутно главног идентитетског биљега који Србе чини оригиналним и самосвојним у односу на народе који причају српским језиком, а другачије га називају. Преко судбине српске азбуке у институцијама система, да се лабораторијски поуздано пратити ниво србофобије и њене заступнике истјерати на чистац. Они који се гаде на српска слова то просто не могу сакрити.

Деценијама пратим културни геноцид, јер се моје усамљено јаукање међу сународницима не може третирати као борба. Обавезан сам утврдити да нам за то нијесу криви ни Хрвати, ни муслимани. Искључиво Срби. На првом мјесту они у заједничким органима, а онда и они у установама Српске.

Морам рећи, на почетку колумне говорио сам о неким усташким шупцима. Ту сам зачикавао оне који Србе још увијек не сматрају равноправнима са њиховом, прије пар вијекова исламизираном браћом, као што је то свима нама у Српској нормална ствар. Као што је нормална ствар да се читамо овдје у сљедећи четвртак – тачно 21.07.2022.Оставите одговор