Данас наставак суђења Берлусконију

Суђење италијанском премијеру Силвију Берлусконију у случају малољетне проститутке наставља се данас, дан након што је његова коалиција десног центра претрпјела болан пораз на локалним изборима. Берлускони неће присуствовати суђењу гдје се очекује да ће његови адвокати покушати да оспоре надлежност суда у овом поступку. Италијански премијер (74) оптужен је да је платио за сексуалне […]

уторак, мај 31, 2011 / 11:20

Суђење италијанском премијеру Силвију Берлусконију у случају малољетне проститутке наставља се данас, дан након што је његова коалиција десног центра претрпјела болан пораз на локалним изборима.

Берлускони неће присуствовати суђењу гдје се очекује да ће његови адвокати покушати да оспоре надлежност суда у овом поступку.

Италијански премијер (74) оптужен је да је платио за сексуалне услуге 17-годишњој Мароканки Карими ел Махруг, познатијој као "Руби крадљивица срца".

Он је, такође, оптужен за злоупотребу положаја због притисака на полицију да ослободи Мароканку из притвора због крађе.

Он је одбацио све оптужбе рекавши да тужилаштво кује завјеру против њега.

Берлусконију пријети неколико година затвора, али највјероватније се неће наћи иза решетака због прописа у Италији за особе старе преко 70 година.

Његови адвокати кажу да премијер неће бити присутан на другом рочишту након почетка суђења у априлу.

Берлсукони је јуче и данас на билатералном самиту у Румунији.

Суђење се одржава у веома незгодно вријеме за италијанског милијардера. Његова партија Народ Слободе претрпјела је пораз на локалним изборима у понедјељак, изгубивши контролу у Милану у коме ће од сада владати љевица, први пут након 18 година.

Коалиција је изгубила и у Напуљу, Каљарију, Новари и Трсту, али се пораз у Милану види као највећи показатељ расположења у Италији против премијера.

Берлускони је признао пораз, али је и даље борбеног духа, јављају италијански медији.

"Изгубили смо. То је јасно. Али сада морамо да будемо мирни и да идемо напријед“, рекао је он, додајући да када год је доживио пораз, утростручио је своје снаге.Оставите одговор