Дан жена је и дан Дистрикта: Отворен амерички кутак

У брчанској Библиотеци данас је, у оквиру обиљежавања Дана дистрикта, свечано отворен "Амерички кутак". "Амерички кутак" отворила је аташе за културу амбасаде САД у БиХ Саншајн Ајсон. "Ово је прилика да млади у дистрикту искусе оно што Американци зову стварна Америка. За нас то представља и прави смисао ријечи партнерство између САД и Владе Брчко […]

уторак, март 8, 2011 / 14:53

У брчанској Библиотеци данас је, у оквиру обиљежавања Дана дистрикта, свечано отворен "Амерички кутак".

"Амерички кутак" отворила је аташе за културу амбасаде САД у БиХ Саншајн Ајсон.

"Ово је прилика да млади у дистрикту искусе оно што Американци зову стварна Америка. За нас то представља и прави смисао ријечи партнерство између САД и Владе Брчко дистрикта", истакла је Ајсон.

Градоначелник дистрикта Драган Пајић изразио је задовољство што су САД изабрале Брчко као мјесто гдје ће бити отворен овакав простор.

"Отварање `Америчког кутка` уједно је и знак да САД неће заборавити дистрикт и да ће он увијек бити у пажњи највеће силе свијета", рекао је Пајић.

Осим књига на енглеском језику и реферетних материјала у овом кутку грађанима ће бити доступан и бесплатан интернет. Како је најављено, чешће ће долазити и америчке дипломате које ће вршити презентације о разним темама, музичари који ће подучавати младе људе о музици, разни предавачи, те професори који ће основати клуб енглеског језика.

Брчко је осми град у БиХ у коме је отворен "Амерички кутак".Оставите одговор