Ништа од разговора Србије и њених Албанаца

Замjеник предсједника владе самопроглашене државе Косово, Мимоза Кусари – Љиља је изјавила, како је пренио дневник „Зери”, да састанак преговарачких тимова Београда и Приштине у Бриселу, планиран за данас, неће бити одржан.  Други листови у Приштини немају информацију о одлагању почетка дијалога. У Приштини прије подне није било потврде да је делагација из Приштине предвођена […]

уторак, март 8, 2011 / 15:41

Замjеник предсједника владе самопроглашене државе Косово, Мимоза Кусари – Љиља је изјавила, како је пренио дневник „Зери”, да састанак преговарачких тимова Београда и Приштине у Бриселу, планиран за данас, неће бити одржан.

 Други листови у Приштини немају информацију о одлагању почетка дијалога.

У Приштини прије подне није било потврде да је делагација из Приштине предвођена Едитом Тахири отпутовала у Брисел.

Прес-служба "косовске владе" је новинарима доставила најаву, односно позив за пријем који ће вечерас у Приштини приредити потпредсједница и шеф преговарачког тима Приштине Едита Тахири и Кусари-Љиља.

Кусари – Љиља је за „Зери” објаснила да ће приштинска делегација сачекати до четвртка када ће се Скупштина Косова поново састати како би евентуално усвојила резолуцију са јединственим ставом о разговорима са Београдом.

Јучерашња расправа у скупштини Косова о дијалогу је прекинута због тога што је опозиција одбила владин нацрт реозолуције којим се подржава дијалог.

Опозиција је тражила прецизирање у резолуцији шта се у дијалогу може, а шта не може, док је посланичка група покрета Самоопредељење својим нацртом резолуције затражила да дијалог уопште не почне.

„Зери” тврди да је сукоб између власти и опозиције на сједници Скупштине Косова разлог да косовска делегација откаже први званични састанак са представницима Београда.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *