Дагестан: Извршен атентат на ректора Универзитета теологије

Ректор Универзитета теологије и међународних односа у Дагестану Максуд Садиков и његов нећак убијени су вечерас у Махачкали, јавила је Агенција РИА Новости. Напад се догодио у Улици Чернишевског, а према првим сазнањима, пуцано је на аутомобил у коме су се налазили Садиков, његов нећак и тјелохранитељ. "У атентату су погинули ректор и његов нећак, […]

среда, јун 8, 2011 / 09:06

Ректор Универзитета теологије и међународних односа у Дагестану Максуд Садиков и његов нећак убијени су вечерас у Махачкали, јавила је Агенција РИА Новости.

Напад се догодио у Улици Чернишевског, а према првим сазнањима, пуцано је на аутомобил у коме су се налазили Садиков, његов нећак и тјелохранитељ.

"У атентату су погинули ректор и његов нећак, а према првим подацима, човјек који је био у пратњи Садикова није настрадао, јер је у том тренутку отишао у продавницу", рекао је саговорник Агенције.

Више детаља није саопштено, јер је истрага у току.

Максуд Садиков био је један од оснивача Универзитета теологије и међународних односа – прве образовне институције у региону Сјеверног Кавказа на којој су ученици стицали свјетовно и вјерско образовање.

Осим тога, Садиков је био руководилац пројекта за објављивање превода Курана на руски језик.Оставите одговор