Дачић: Веселиновић не руководи отпором Срба на Косову

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић изјавио је данас да је апсолутна лаж да Звонко Веселиновић руководи отпором Срба на сјеверу Космета и да је то толико тешка оптужба на рачун сопственог народа да је њега срамота због тога. "Опет смо доказали да су Срби сами себи највећи непријатељи, јер оваква изјава, ма ко је […]

петак, октобар 7, 2011 / 20:05

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић изјавио је данас да је апсолутна лаж да Звонко Веселиновић руководи отпором Срба на сјеверу Космета и да је то толико тешка оптужба на рачун сопственог народа да је њега срамота због тога.

"Опет смо доказали да су Срби сами себи највећи непријатељи, јер оваква изјава, ма ко је дао, иде на руку само приштинској власти, која стално говори да је највећи проблем криминал на северу Косова", оцијенио је Дачић, преносе београдски медији.

Дачић је у Ужицу на показној вјежби поводом Дана града истакао да све криминалне групе на сјеверу Косова и Метохије треба похапсити, те подсјетио да то не може да уради српска полиција, која тамо није присутна и нема право да интервенише.

Министар је рекао да су и у петооктобарским промјенама учествовали криминалци, али да се то не назива криминалном револуцијом.

Српски бизнисмен Звонко Веселиновић данас је у изјави Срни демантовао наводе медија да је он организовао нереде на административном прелазу Јариње, те да је шеф криминалне групе у сјеверном дијелу Косова.

Београдски медији пренијели су да су српске обавјештајне службе извијестиле Одбор Скупштине Србије за одбрану и безбједност да је локалне Србе у сукобу с Кфором код Јариња предводио шверцер са сјевера Косова Звонко Веселиновић и његова група од око двадесетак наоружаних људи.Оставите одговор