Чубриловић: Маховљанска петља готова до јуна, скупља 7 милиона

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић очекује да ће радови на изградњи Маховљанске петље, која је један од најважнијих инфраструктурних објеката за Српску, бити окончани до половине јуна. "Радови на Маховљанској петљи се одвијају интензивно и при самом су завршетку те очекујемо да ће у наредних мјесец до мјесец и по бити завршени", […]

понедељак, април 30, 2012 / 13:00

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић очекује да ће радови на изградњи Маховљанске петље, која је један од најважнијих инфраструктурних објеката за Српску, бити окончани до половине јуна.

"Радови на Маховљанској петљи се одвијају интензивно и при самом су завршетку те очекујемо да ће у наредних мјесец до мјесец и по бити завршени", рекао је Чубриловић данас новинарима, након обиласка градилишта "Маховљанска петља".

Према његовим ријечима, за неколико дана почињу завршни радови на хидроизолацији, биће постављен завршни слој асфалта, ограда и све оно што чини заштиту аутопута.

Чубриловић је подсјетио да је вриједност уговорених радова на изградњи Маховљанске петље износила око 11,5 милиона евра, а да су додатни радови на самом клизишту износили око 3,5 милиона евра.

Он је рекао да ће, вјероватно, бити још неке разлике у цијени, али да је то много мање у односу на цијене у окружењу.

Према његовим ријечима, на овом градилишту у развијеном облику налази се око седам километара аутопута и четири и по километра мостова.

Он је појаснио да ће Маховљанска петља, која је не само један од најважнијих, већ и најљепших инфраструктурних објеката у Српској, спајати аутопутеве на правцу Градишка – Бањалука и Градишка – Добој.

Чубриловић је навео да је рок за завршетак Маховљанске петље био 24. април, али да је продужен за 60 дана због санације клизишта.

Љубо Ћубић, власник предузећа "Нискоградња " Лакташи које изводи радове на "Маховљанској петљи", рекао је новинарима да је веома задовољан динамиком извођења радова и да је тренутно на изградњи ове петље ангажовано око 180 радника.

"Задовољан сам радовима и вјерујем да ће бити завршени на вријеме", истакао је Ћубић и додао да је санирање клизишта продужило рок изградње за 30 одсто, те да ће радови бити завршени 15. јуна.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор